Ajankohtaista

Vamk esittäytyi Rewell Centerissä

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat tempaisivat perjantaina 17.3. Rewell Centerissä. Tapahtuma oli osa ammattikorkeakoulun tavoitetta lisätä näkyvyyttään myös kaupunkikuvassa, ja se tehtiin yhteistyössä kauppakeskus Rewell Centerin kanssa ns. Rewell Storm -viikkoon sopivaksi.

Päivän aikana tarjolla oli mielenkiintoisia näytteitä ja tarinoita Vaasan AMK:n opetustarjonnasta, muun muassa:

   Jalkapalloa pelaavat robotit kiinnostivat kauppakeskuksessa kävijöitä.  

Tietotekniikan opiskelijat demonstroivat jalkapalloa pelaavia pienoisrobotteja, joihin he ovat itse tehneet ohjelmiston sekä suunnitelleet elektroniikan ja mekaniikan. Robottien kehitystyötä on tehty jo neljättä vuotta ja se on johtanut kansainväliseen menestykseenkin: Vamkin joukkue sijoittui sarjassaan kolmanneksi Saksassa viime vuonna pidetyissä jalkapallorobottikisoissa ja on ensimmäinen Pohjoismaista hyväksytty joukkue tulevan kesän maailmanmestaruuskisoihin, jossa vastustajina on joukkueita huippuyliopistoista, kuten USA:n MIT ja Harvard.

           

 

Sähkötekniikan opiskelijat esittelivät kivimateriaalin murskeasemaa. Laitteen avulla voidaan konkreettisesti hahmottaa opetusprosessia sekä harjoitella älykkäiden moottorilähtöjen ohessa ohjelmoitavan logiikan, valvomotoimintojen sekä erilaisten digitaalisten väylätoimintojen käyttöä.

      

Liiketalouden opiskelijat kertoivat koulutusohjelmastaan.

Liiketalouden opiskelijoiden rahasalkkukilpailu keräsi runsaasti innokkaita veikkaajia arvaamaan salkun sisällön arvo. Oikea vastaus on 16 800 €. Arvoimme osanottajien kesken 3 kpl 20 euron arvoisia lahjakortteja ravintola Amarilloon. Onni suosi tällä kertaa Johan Damsia ja Mathias Lindedahlia.Yksi voittajista ei halunnut nimeään julkisuuteen. Onnea voittajille!

     

Mara-yritysklinikan Annika Torniainen (kuvassa oikealla) ja Camilla Stenbäck kertoivat matkailuopintojen onnistuneesta integroinnista matkailuelinkeinon tarpeisiin. Restonomiopiskelija Laura Anttila (vasemmalla) tarjoili opiskelijoiden itse tekemiä suolatikkuja ja marenkinamuja.

   

Kauppakeskus Rewell Centerin liike-ideakilpailuun tuli peräti 26 liiketoimintasuunnitelmaa. Kuvassa kaikki kolme menestyksekästä joukkuetta.

Kolmatta kertaa kauppakeskus Rewell Centerin järjestämän liikeideakilpailun toimeksiantona oli ideoida uutta liiketoimintaa Vaasan kauppahalliin. Kilpailun voitti Riista-Apaja -idea, jonka liikeideana on myydä laadukasta suomalaista riistalihaa, asiaan kuuluvalla hinnalla. Idea on yksilöllinen ja tarjoaa mahdollisuuden ostaa riistalihaa joko itse valmistetavaksi tai valmiina annoksina. Konseptiin kuuluvat myös erilaiset hillot ja hyydykkeet ja mahdollisesti joitakin raaka-aineisiin sopivia ja huolella valittuja viinejä.

Lisäksi kunniamaininnan sai kaksi joukkuetta. Tuutikki -liiketoimintasuunnitelman ideana on gluteenittomien ja täysin maidottomien tuotteiden myynti sekä lisäpalveluna kuukausittain liikkeessä vieraileva ravitsemusterapeutti. Acapulco-liiketoimintasuunnitelman ideana on meksikolainen, erityisesti nuorelle kuluttajaryhmälle suunnattu nouto- ja pikaruokapiste, josta voi koota haluamansa herkkuja, kuten tortilloja, tacoja ja myös jälkiruokia. Konseptin ideana ovat vaivaton valmistus sekä laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet.

Takaisin