Ajankohtaista

Vamk esittäytyi opiskelijoille RoadShow -tapahtumassa

Vamkin opoista ja opiskelijoista koottu RoadShow -porukka huristeli bussilla Härmanmaan ammatti-instituutin kautta Kurikan ammattioppilaitokselle keskiviikkona 21.3. juuri sopivasti ennen ammattikorkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun alkamista.

 

Yhteensä 220 opiskelijaa kävi seuraamassa nasevia Vamk-tietoiskuja ja kuuntelemassa hauskoja tarinoita opiskelusta. Kuvassa etualalla RoadShow -porukan Antti Ahola, Jouni Mäkynen, Ville Hörkkö ja Sari Huhtamaa sekä taustalla kurikkalaisia lukio- ja ammattiopisto-opiskelijoita.

Lapuan Hamissa ja Kurikan ammattioppilaitoksessa opiskelijat saivat auditorioesitysten kautta rautaisen annoksen Vamk-infoa tulevaisuuden opiskeluvalintojen tueksi. Oppilaitosyhteyshenkilö Merja Salomäki-Jurkan, opojen Antti Aholan ja Sinikka Mäkysen sekä Vamkin opiskelijoiden Sari Huhtamaan, Jouni Mäkysen ja Ville Hörkön tarinat saivat innostuneen vastaanoton ja myös ständillä kuhisi Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelutarjonnasta kiinnostunutta väkeä. 

 

Sakari Storvik opiskelee Härmänmaan ammatti-instituutissa LVI-puolella. Hän osallistui suosittuun Kapinekilpailuun, jossa tehtävänä oli yhdistää Vamkin koulutusalat ja niihin liittyvät hassut esineet toisiinsa.

Tapahtuman ideana oli jakaa tietoa Vamkin monialaisesta opiskelutarjonnasta ja kansainvälisestä ilmapiiristä myös maakuntaan. Päivän päätteeksi RoadShow -tiimi myhäili tyytyväisenä; moni nuori kertoi suunnittelevansa opintojensa jatkamista ammattikorkeakoulussa, ja heille Vaasan ammattikorkeakoulu on houkutteleva vaihtoehto.

 

Tietotekniikkaa Vamkissa opiskeleva Jouni Mäkynen ja opo Antti Ahola pitivät huolen tekniikan alan Show:sta.

 

Kalle Junttila (kesk.) opiskelee rakennusalaa Kurikan ammattioppilaitoksessa. Hän näki itsensä jo Vaasassa jatkamassa saman alan ammattikorkeakouluopintoja.

Takaisin