Ajankohtaista

VAMK veti insinöörihakijoita aiempaa enemmän

Julkaistu 2013-04-04 11:35:31 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin eilen päättynyt kevään yhteishaku sujui mainiosti. Tarjolla oli 10 nuorten suomenkielistä koulutusohjelmaa, joiden 465 aloituspaikkaa tavoitteli ensisijaisesti 1100 hakijaa. Kaiken kaikkiaan hakijoita oli yli 3800.

Tänä vuonna koulutusohjelmia oli haussa kolme vähemmän kuin edellisenä vuonna. Nyt haussa olleisiin ohjelmiin oli 21 prosenttia enemmän ensisijaisia hakijoita kuin viime vuonna.

Tekniikan koulutusohjelmista rakennustekniikan hakijamäärät nousivat 54 ja sähkötekniikan 52 prosentilla. Kaiken kaikkiaan tekniikan ohjelmissa kasvua oli yhteensä 26 prosenttia.

– Huikea kasvu tekniikan hakijamäärissä on ilahduttavaa, sillä Vaasan seutu tarvitsee ammattitaitoisia insinöörejä yhä enenevässä määrin. Olemme viime vuosina panostaneet erityisesti insinööriohjelmiemme markkinointiin, ja se alkaa tuottaa nyt tulosta, iloitsee VAMKin rehtori Tauno Kekäle.

Liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan ohjelmien hakijamäärät nousivat niin ikään. Liiketalouden ensisijaisten hakijoiden määrässä kasvua on noin 24 prosenttia. Sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmissa kasvua on 19 prosenttia.

Aikuiskoulutuksena oli tarjolla 2 AMK-tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa 40 aloituspaikalla, joihin oli yhteensä 138 ensisijaista hakijaa. Lisäksi haussa oli 3 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa.

Alueellisesti hakijoista noin puolet on aiempien vuosien mukaisesti Pohjanmaan maakunnasta.

Valtakunnallisesti hakijamäärät nousivat keskimäärin 4 prosentilla.

Takaisin