Ajankohtaista

VAMK koordinoi ammattikorkeakoulujen valintakokeita Afrikassa

Julkaistu 2011-04-06 08:19:28 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin kolmeen englanninkieliseen koulutusohjelmaan oli tänä keväänä noin 600 hakijaa. VAMK on viime vuosina järjestänyt Information Technology ja International Business -koulutusohjelmiinsa liittyvät valintakokeet myös Afrikassa, josta hakijoita on runsaasti.

Uudenlaiseen lähestymistapaan ovat kannustaneet haasteellisen suureksi kasvanut Afrikasta tulevien ja tasoltaan hyvinkin kirjavien hakemusten suuri määrä ja niiden käsittelyn vaatima aika. Paikan päällä järjestettyjen valintakokeiden avulla pyritään löytämään parhaimmat ja motivoituneimmat hakijat.

-    Hakijoilta vaaditaan etukäteen todistus englannin kielen taidosta, mikä myös osaltaan rajoittaa hakemusten määrää ja tehostaa valintaprosessia, kertoo yhteishakuvastaava Juha Vierola VAMKin hakutoimistosta.

Myös Suomen lähetystöt ja Maahanmuuttovirasto puoltavat Afrikassa pidettäviä valintakokeita luvattomien maahantulojen vähentämiseksi. Hakijoiden kannalta paikalliset valintakokeet ovat lisäksi huomattavasti edullisempi, nopeampi ja tasapuolisempi vaihtoehto.

VAMK koordinoi Ghanassa huhtikuun puolessa välissä järjestettäviä valintakokeita. Lisäksi ammattikorkeakoulujen verkosto järjestää valintakokeita 16 muussa maassa, esimerkiksi Vietnamissa, Unkarissa, Puolassa ja Venäjällä.


Lisätietoja:

Yhteishakuvastaava Juha Vierola
Puh. 0207 663 604, juha.vierola@puv.fi

Takaisin