Ajankohtaista

VAMK kasvatti vetovoimaansa kymmenellä prosentilla

Julkaistu 2011-04-14 08:28:04 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin tiistaina päättynyt kevään yhteishaku sujui hyvin. Tarjolla oli 14 nuorten suomen- ja ruotsinkielistä koulutusohjelmaa, joissa on yhteensä 514 aloituspaikkaa.

Kaikkiaan kasvua nuorten hakijamäärissä viime vuoteen oli kymmenen prosenttia, ja jokaiseen aloituspaikkaan oli keskimäärin seitsemän hakijaa.

- Lisäsimme markkinointiponnistuksia tälle vuodelle, ja tulokset ovat rohkaisevia. Näyttää mm. siltä, että aiemmista vuosista poiketen saamme kaikki koulutusohjelmamme syksyllä käyntiin ilman täydennyshakuja, rehtori Tauno Kekäle toteaa.

Tekniikan koulutusohjelmista erityisesti tietotekniikka ja ympäristöteknologia kasvattivat suosiotaan: hakijoita oli noin 30 prosenttia viimevuotista enemmän. Tekniikan alan hakijoiden määrä kokonaisuudessaan nousi lähes yhdeksällä prosentilla.

- Suunta on tavoitteemme mukainen. VAMKin strategian keskiössä on lisätä tekniikan alojen vetovoimaa, V     aasan seudun energiateknologian keskittymän kasvun ja työvoiman saatavuuden tueksi, Kekäle jatkaa.

Liiketalouden suomen- ja ruotsinkieliset ohjelmat säilyttivät aiemman hyvän asemansa. Hakijamäärä matkailun koulutukseen jatkoi vuosittaista nousuaan; nyt hakijoita aloituspaikkaa kohden oli peräti 20. Sosiaali- ja terveysalan ohjelmista erityisesti sosiaaliala kiinnosti; kasvua oli yli 17 prosenttia. Niin ikään ruotsinkielinen tietojenkäsittelyn koulutus kaksinkertaisti hakijamääränsä. Aikuiskoulutuksena oli tarjolla 9 koulutusohjelmaa 170 aloituspaikalla, joihin oli yhteensä 367 hakijaa.

Alueellisesti hakijoita oli aiempien vuosien mukaisesti eniten Pohjanmaan maakunnista. Kasvussa olivat hakijoiden kiinnostus erityisesti Uudeltamaalta, Pirkanmaalta sekä Satakunnasta.

Lisätietoja
-rehtori Tauno Kekäle, p. 040 076 1619
-tiedotus- ja markkinointipäällikkö Tarja Gromov, p. 040 520 3526

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu monialaisia ja monikielisiä insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, sosionomeja ja restonomeja. Opintojemme työelämälähtöisyys ja energinen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työharjoittelun ja työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on 3600 ja päätoimista henkilöstöä 250.

VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä kiinteässä yhteistyössä alueen energiaosaamisen keskittymään, joka on Pohjoismaiden merkittävin. Vaasa on yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista ja tarjoaa runsaasti asumisen ja vapaa-ajan palveluita.

 

Takaisin