Ajankohtaista

VAMK järjestää valintakokeet Ghanassa ja Kiinassa

Julkaistu 2013-04-09 08:49:50 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK koordinoi englanninkielisten Information Technology ja International Business -koulutusohjelmien valintakokeita Ghanassa ja Kiinassa. VAMKista Ghanaan valintakoevalvojiksi lähtevät opiskelijavalintakoordinaattori Juha Vierola ja yliopettaja Adebayo Agbejule. Kiinaan lähtee tuntiopettaja Liu Yang.

Suomen lähetystöt ja Maahanmuuttovirasto puoltavat ulkomailla pidettäviä valintakokeita luvattomien maahantulojen vähentämiseksi.

- Hakijoiden kannalta paikalliset valintakokeet ovat lisäksi huomattavasti edullisempi, nopeampi ja tasapuolisempi vaihtoehto, kertoo Juha Vierola VAMKin hakutoimistosta.

Paikan päällä järjestettyjen valintakokeiden avulla pyritään löytämään parhaimmat ja motivoituneimmat hakijat. Hakijoilta vaaditaan etukäteen todistus englannin kielen taidosta sekä korkeakoulukelpoisuus lähtömaassa, mikä myös rajoittaa hakemusten määrää ja tehostaa valintaprosessia.

Ammattikorkeakoulujen FINNIPS-verkosto järjestää valintakokeita 16 maassa. Verkostoon kuuluu 22 ammattikorkeakoulua ja yli 50 englanninkielistä koulutusohjelmaa. Valintakokeet järjestetään valintakoemaissa huhtikuussa viikoilla 15-16.

Lisätietoja:

Opiskelijavalintakoordinaattori Juha Vierola
Puh. 0207 663 604, juha.vierola@vamk.fi

Takaisin