Ajankohtaista

VAMK isännöi Vaasan Sportin ottelua

Julkaistu 2021-11-18 12:58:03 EET.

Keskiviikon Sport-Kärpät-ottelu oli haalaripeli, joten opiskelijoita oli paikalla runsaasti

VAMK näkyi ja kuului keskiviikkona 17.11. Vaasan Sähkö Areenalla, jossa jääkiekkojoukkue Vaasan Sport kohtasi Oulu Kärpät. Liiga-ottelua oli tullut seuraamaan runsaasti urheilunnälkäistä väkeä, jotka kannustivat parin viikon tauon jälkeen kotijoukkuetta täysin rinnoin.

Ottelu oli myös haalaripeli, eli opiskelijahaalarit yllään lipun sai kymmenen euron hintaan. Lisäksi sadalle ensimmäiselle oli luvassa haalarimerkki. Haalaripukuisia katsojia olikin liikkeellä Kuparisaaressa jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua, ja he värittivät katsomoa kannustaen Sportia.

Mukana olivat myös VAMKin tuoreet somelähettiläät Jemina SaarelaJanina Hanka ja Maiju Winter. Eri alojen opiskelijat tuottavat VAMKin sosiaalisen median kanaville sisältöä opiskelijan näkökulmasta. Opiskelukaupungin urheilujoukkueiden peleissä käyminen on osa yhteisöllisyyden kokemusta, josta lähettiläät nauttivat Sportin pelipaidat yllään.

Yhteistyötä ja jännitystä

Vaasan Sport on VAMKin yhteistyökumppani, ja kumppanuus koskee sekä markkinoinnillista että opetuksellista yhteistyötä. Urheilijan polkuopintoihin voivat osallistua Sportin lisäksi jalkapalloseura VPS:n ja pesäpalloseura Vaasan Mailattarien urheilijat.

Keskiviikkona yhteistyö huipentui otteluisännyydeksi. VAMKin mainokset hehkuivat sekä suurella videokuutiolla hallin katossa että kolmella LED-näytöllä kaukalon reunoilla. VAMKilla on myös pysyvä mainos kaukalon seinässä sekä Sportin huoltoauton takana.

Otteluisännyyden tuomalla arvokkuudella aloituskiekon pudotti VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen. Sen jälkeen hän palasi VIP-aitioon, jossa seurasi peliä kutsuvieraiden kanssa. Paikalla oli esimerkiksi Wärtsilän, Vaasan kaupungin ja Pohjanmaan TE-toimiston väkeä.

Tunnelma oli rento ja innostunut, mutta kotikatsomon kannustus ei tällä kertaa riittänyt Sportin voittoon. Vierasjoukkue Kärpät vei ottelun tuloksella 1–3.

Takaisin