Ajankohtaista

Vaasan esteettömyyttä kartoitettiin Vamkissa pidetyssä seminaarissa

Vaasan ammattikorkeakoulussa, Vamkissa järjestettiin keskiviikkona 13.1. seminaari, jossa perehdyttiin ympäristön esteettömyyteen. Vamkin lisäksi seminaaria olivat järjestämässä Vaasan kaupungin vammaisneuvosto, kaupunkisuunnittelu ja tekninen toimi yhteistyössä Helsinki kaikille -hankkeen ja Invalidiliiton kanssa.Seminaarin avasi sosiaali- ja terveysalan toimialajohtaja Raimo Koivisto.Uusi vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäki aloitti toimessaan vuonna 2009.

Seminaari keskittyi Vaasassa parhaillaan tehtävään kartoitukseen keskusta-alueen esteettömyydestä, jota on Vaasassa selvitetty viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Kartoitusta on mukana tekemässä Vaasan ammattikorkeakoulun ympäristöteknologian ja sosiaalialan opiskelijoita.

Esteettömyyskartoituksen tekeminen on osa meneillään olevaa Vaasan vammaispoliittisen ohjelman päivittämistä. Esteettömyyssuunnitelmien pyrkimyksenä on tarjota kaupungin asukkaille esteetön elin- ja toimimisympäristö. Esteettömyys mahdollistaa asukkaiden ja kaupungissa vierailevien sujuvan liikkumisen, toimimisen ja osallistumisen, mikä edistää sekä yhdenvertaisuutta että fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista turvallisuutta.

 
Projektinjohtaja Anni Juutilainen kertoi kokemuksia Helsinki kaikille -projektista.Harri Leivo Invalidiliitosta luennoi ulkoalueiden esteettömyydestä ja niissä toimivista ratkaisuista.
 
Kuvat: Vesa Sirén

Takaisin