Ajankohtaista

Vaasan ammattikorkeakoulu ja yliopisto ja Vaasan kaupunki ensimmäistä kertaa yhdessä opiskelijamessuille 

Opiskelupaikkaa miettivien mielenkiinnon herättäminen on yhä suurempi haaste. Kotimaisten korkeakoulujen lisäksi opiskelijoille tarjoavat mahdollisuuksiaan entistä enemmän myös ulkomaiset oppilaitokset.

 Kolme vaasalaista toimijaa kokoaa tänä syksynä voimansa ja lähestyy potentiaalisia opiskelijoita yhdessä. Ammattikorkeakoulun, yliopiston ja kaupungin yhteinen messuosasto on esillä Eteenpäin-messuilla Oulussa ensi viikolla ja Studia-messuilla Helsingissä lokakuussa.

- Näin saamme enemmän näkyvyyttä aikaan. On myös edullisempaa järjestää esimerkiksi kuljetuksia ja mainontaa yhdessä kuin jokainen erikseen, toteaa yliopiston viestintäpäällikkö Virpi Viertola.

 Kummallakin korkeakoululla on osastolla omat esittelijät, jotka kertovat oppilaitoksensa koulutusmahdollisuuksista.

 - Messuilla saadaan arvokas ja välitön kontakti nuoriin. Onkin erittäin tärkeää, että koulutuksista ovat kertomassa asiansa osaavat esittelijät, kuten opinto-ohjaajat, mutta myös opiskelijoita, toteaa ammattikorkeakoulun tiedotus- ja markkinointipäällikkö Tarja Gromov.

 Yliopistolla on viime vuodelta Oulun messuista myönteiset kokemukset. Suomen suurimman jatkokoulutustapahtuman Studian odotetaan puolestaan keräävän tänäkin vuonna yli 15 000 kävijää. Suuren näytteilleasettajamäärän vuoksi tapahtuma on nyt ensimmäistä kertaa Helsingin messukeskuksessa, jossa myös muilla kaupunkiseuduilla on omia osastojaan.

 - Uskomme yhteisen osaston lisäävän Vaasan tunnettuutta yhtenä Suomen merkittävimpänä opiskelupaikkakuntana. Täällä on opiskelijoille hyvät palvelut ja paljon koulutusvaihtoehtoja, toteaa Vaasan kaupungin markkinointipäällikkö Rita Kuha.

 Messunäkyvyys täydentää yliopiston, ammattikorkeakoulun ja kaupungin muilla sektoreilla tekemää yhteistyötä.

Lisätietoja:

Eteenpäin-messut Oulussa 26.-27.9.2007
http://www.pohjois-suomenmessut.fi/doc/etee_koul.htm

Studia-messut Helsingissä 24.-25.10.2007
http://www.wanhasatama.com/eman/ShowFair.phx?eid=eman.studia07

Vaasan korkeakoulukonsortion yhteiset koulutussivut:
http://www.ylisiistii.fi

Takaisin