Ajankohtaista

Vaasan AMK:n ja VAMP:n yhteistyö syvenee

Vaasan ammattikorkeakoulu vastaanotti merkittävästi opetustaan tukevan suojarele-laitelahjoituksen vaasalaiselta Vamp Oy:ltä. Vaasan amk on käyttänyt suojareleitä sähkö- ja automaatiotekniikan opetuksessa jo pitkään ja nyt tätä erityisosaamista voidaan vahvistaa myös tietotekniikan opinnoissa.

Yhteistyö Vampin kanssa vahvistaa Vaasan amk:n asemaa alueen energiateollisuuden vahvana ja innovatiivisena yhteistyökumppanina. Vaasan amk:n tiivis yhteistyö työelämään varmistaa elinkeinoelämän tarpeiden huomioimisen koulutuksessa ja vastaavasti teollisuuteen valmistuu insinöörejä, joilla on ajantasainen osaaminen.

Vaasan amk:ssa on lähes 1300 insinööriopiskelijaa kone- ja tuotantotekniikan, rakennustekniikan, sähkötekniikan, tietotekniikan sekä ympäristöteknologian koulutusaloilla. Vaasanseudun elinvoimainen teollisuus alihankkijoineen varmistaa, että valmistuvat työllistyvät käytännöllisesti katsoen kokonaisuudessaan.

Vamp Oy on vaasalainen sähköntuotantoon ja jakeluun tarvittavien suojareleiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut yhtiö. Suojarele-laitteet on tarkoitettu keskijänniteverkon suojaukseen. Laitteet on suunniteltu niin, että ne pystyvät tietoverkkojen välityksellä kommunikoimaan erilaisten valvonta- ja ohjausjärjestelmien kanssa. Vaasassa teknologiaa soveltavat Vampin lisäksi kaikki merkittävimmät energia-alan osaajat.Vaasan ammattikorkeakoulun tietotekniikan yliopettaja Timo Kankaanpää vastaanotti relelahjoituksen Vampin tuotekehitysjohtaja Olavi Vähämäeltä. (Kuva: Antti Virtanen)

Lisätietoja:
Yliopettaja Timo Kankaanpää
timo.kankaanpaa@puv.fi   

 

Takaisin