Ajankohtaista

Vaasan korkeakouluille yhteiset innovaatiopalvelut

Julkaistu 2011-11-07 11:29:14 EET.

Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu, Svenska handelshögskolan ja Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova ovat sopineet yhteisten innovaatiopalveluiden tuottamisesta. Toiminta koostuu innovaatioasiamies- sekä yrityshautomopalveluista.

Yrityshautomotoiminnan opiskelijapalvelut pyritään liittämään osaksi kunkin sopimuksessa mukana olevan korkeakoulun opintoja. Yrityshautomopalvelut sisältävät Business Chance - ideakilpailun, Business Team- eli yrittäjämäisen toiminnan opiskelukokonaisuuden sekä Business Start -liiketoiminnan suunnittelu- ja aloitusvaiheen.

Yrityshautomopalvelut tuotetaan Vaasan ammattikorkeakoulun Business Factoryn kautta. Toiminnan kautta uskotaan syntyvän erityistä markkinapotentiaalia sisältäviä ideoita, joita puolestaan voidaan viedä eteenpäin innovaatioasiamiespalvelulla.

Innovaatioasiamies edistää ja neuvoo opiskelijoiden ja henkilöstön keksintö- ja innovaatiotoimintaa. Käytännön palveluita ovat mm. rahoituslähteisiin, keksintöjen suojaamiseen ja elinkeinoelämän verkostoihin liittyvä neuvonta. Ideoiden arvioinnin tueksi perustetaan työryhmä.

Muille Vaasan korkeakoulukonsortion jäsenorganisaatioille on varattu mahdollisuus liittyä sopimukseen myöhemmin.

LISÄTIETOJA

-Tutkimuspäällikkö Marita Niemelä, Vaasan yliopisto, Tutkimus- ja innovaatiopalvelut, puh. 050 464 7828
-Innovaatioasiamies Petri Niinisalo, Vaasan korkeakoulukonsortio, puh. 044 769 8319
-Business Factory koordinaattori, lehtori Timo Malin, Vaasan ammattikorkeakoulu, puh. 040 011 3950

Takaisin