Ajankohtaista

Vaasan ammattikorkeakoululle ECTS-tunnus

Julkaistu 2013-12-20 14:06:10 EET.

Euroopan komissio on myöntänyt Vaasan ammattikorkeakoululle VAMKille ECTS-tunnuksen, joka on voimassa seuraavat kolme vuotta. Tunnus on kunniamaininta, eikä siihen sisälly rahallista tukea.

Suomalaisista korkeakouluista VAMKin lisäksi tunnus myönnettiin Metropolia ammattikorkeakoululle ja Oulun yliopistolle. Arcada – Nylands svenska yrkeshögskola uusi tunnuksensa.

– ECTS-tunnuksen eteen on tehty paljon työtä koko organisaatiossamme. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet toimintojamme ja WWW-sivujamme siten, että ne olisivat mahdollisimman informatiiviset ja selkeät ja siten palvelisivat eri kohderyhmiä parhaalla mahdollisella tavalla. Toivon, että ansaittu tunnus vahvistaa VAMKin tunnettuutta laadukkaana opiskelupaikkana niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, iloitsee VAMKin vararehtori Elisabeth Malka.

ECTS-tunnus myönnetään korkeakoululle, joka soveltaa ECTS-järjestelmää asianmukaisesti kaikissa ensimmäisen ja toisen syklin tutkinto-ohjelmissa. Tunnus on todistus korkeakoulusta avoimena ja luotettavana yhteistyökumppanina eurooppalaisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä.

Tunnusten avulla pyritään edistämään ECTS-järjestelmän ja tutkintotodistuksen liitteen asianmukaista käyttöä eurooppalaisissa korkeakouluissa. Tunnusta voivat hakea korkeakoulut, joille Euroopan komissio on myöntänyt tavallisen tai laajennetun Erasmus-peruskirjan.

Lisätietoja: http://www.cimo.fi/nakokulmia/kansainvalinen_yhteistyo/bolognan_prosessi/ects_ja_diploma_supplement/ects_ja_ds_tunnukset

Lista tunnuksen saaneista korkeakouluista: http://eacea.ec.europa.eu/llp/results_projects/ects_ds/2013/list_of_ects_successful_applications.pdf

Lista tunnuksen uusijista:
http://eacea.ec.europa.eu/llp/results_projects/ects_ds/2013/list_of_ects_renewal_successful_applications.pdf

 

 

 

Takaisin