Ajankohtaista

Vaasalaiset korkeakoulut mukana asuntomessuilla

Vaasalaiset korkeakoulut ja Vaasan Tiedepuisto esittäytyvät yhdessä Vaasassa 11.7.- 10.8. pidettävillä Asuntomessuilla, sillä korkeakoulutus on keskeinen osa koko Vaasan ja seudun kehittämistä. Vaasan seudun elinvoimaisen kansainvälisen teollisuuden ja sen alihankkijaverkoston sekä laajan palvelusektorin ansiosta opiskelijoiden työllisyysnäkymät ovat maan parhaita.

Korkeakouluopintojen tarjonta on Vaasassa huippuluokkaa ja opiskelijoiden lukumäärä kaupungin asukaslukuun verrattuna on maan suurimpia. Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Yrkeshögskolan Novia, Åbo Akademi i Vasa, Svenska handelshögskolan Vasa sekä Helsingin yliopiston oikeustieteellinen koulutus Vaasassa antavat koulutusta kaikkiaan 13 000 korkeakouluopiskelijalle, monialaisesti ja monikielisesti yli 30 eri tutkinnossa suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Lisäksi Vaasassa toimii Taideteollisen korkeakoulun erillislaitos Muova.

Tutkintokoulutuksen lisäksi korkeakouluissa on tarjolla kaikille avointa yliopisto- ja amk-koulutusta sekä räätälöityä täydennyskoulutusta. Tarjolla on myös useita englanninkielisiä koulutusohjelmia niin koti- kuin ulkomaisille opiskelijoille. Vaasan korkeakouluissa opiskelee vuosittain reilut 1000 ulkomaista tutkinto-opiskelijaa, joiden potentiaali seudun osaamisen vahvistamiseksi ja työvoimasaatavuuden turvaamiseksi on huomioitu käynnissä olevissa eri kotouttamishankkeissa.

Lisätietoja Vaasan korkeakouluista http://www.ylisiistii.fi
Lisätietoja Asuntomessuista: http://asuntomessut.vaasa.fi

Takaisin