Ajankohtaista

Vaasa EnergyWeek 19.-22.3. – uusi kansainvälinen energiatapahtuma

Julkaistu 2012-01-23 09:46:13 EET.

Pohjoismaiden merkittävimmän energiateknologiakeskittymän sydämessä, Vaasassa, järjestetään 19.–22.3.2012 kansainvälinen Vaasa EnergyWeek, joka yhdistää kolme jo perinteeksi muodostunutta energia-alan tapahtumaa. Valtakunnallisen Energia- ja ympäristöseminaarin, Vaasa Wind Exchange -tuulivoimafoorumin sekä kansainvälisen, energia-alan asiantuntijoille suunnatun Renewable Efficient Energy II -konferenssin keskittäminen samalle viikolle tuo synergiaa niin Vaasa EnergyWeekin kävijöille kuin järjestäjillekin.

19.3.2012 Energia- ja ympäristöseminaari

Valtakunnallinen Energia- ja ympäristöseminaari aloittaa energisen viikon tapahtumat. Vuodesta 2005 lähtien järjestetty seminaari keskittyy tänä vuonna energiatehokkuuskysymyksiin ympäristönäkökulmasta ja tarjoaa mielenkiintoisia alustuksia niin tutkijoille, liike-elämän edustajille kuin poliittisille päättäjillekin. Seminaarissa on perinteisesti esiintynyt päättäjiä sekä valtakunnan että EU:n tasolta ja näin tänäkin vuonna. EU:n komission energian pääosaston Anette Rothbergin lisäksi seminaarissa puhuvat mm. ympäristöministeri Ville Niinistö ja TEM:in Energiaosaston ylipäällikkö Esa Härmälä.

20.3.2012 Vaasa Wind Exchange

Tuulivoimafoorumi keräsi viime vuonna yli 50 näytteilleasettajaa ja yli 600 kävijää ja tapahtuman suosio näyttää jatkuvan tänäkin vuonna. Kontaktitapahtuman näytteilleasettajia ovat tuulivoima-alalla toimivat yritykset sekä kunnat ja viranomaiset, mikä saa aikaan mehevää keskustelua tuulivoiman kaavoitus- ja lupakäytännöistä, liiketoimintamahdollisuuksista ja tuulivoimarakentamisesta.

21. – 22.3.2012 Renewable Efficient Energy II Conference (REE II)

Uusiutuvaan energiaan keskittyvässä kansainvälisessä konferenssissa käsitellään mm. uusiutuvan energian, hajautetun energiantuotannon ja energiaomavaraisuuden erilaisia vaihtoehtoja. Aihealueita käydään läpi kestävän ja entistä tehokkaamman energiahuollon näkökulmasta. Alustajina toimivat mm. Tri Alagappan Narayanan Intiasta (erikoisalana bioenergia ja biopolttoaineet) sekä Tri László Dinya Unkarista (erikoisalana alueellinen energiaomavaraisuus).

Lisätietoja

Takaisin