Ajankohtaista

Uutta osaamista kansainvälisessä seurassa

Julkaistu 2015-03-25 08:55:20 EET.

Maanantaina 9.3. ryhmä VAMKin konetekniikan ja International Business -koulutusten opiskelijoita kokoontui Raastuvankadun juhlasaliin valmiina aloittamaan työpajaviikon. Workshop in International Projects - Distributed Energy Business -työpajan tavoitteena oli oppia tekemään työtä kansainvälisessä ja eri alan opiskelijoista koostuvassa tiimissä. Viikon intro ja ryhmien jako oli hoidettu jo aiemmin.

kaikki-opiskelijat.jpg

Tehtävänämme oli suunnitella, miten Nordautomation Oy:n Ekohell-bioenergialaitos vietäisiin yhden tiimiläisen kotimaahan. Tavoitteenamme oli löytää tuotteelle sopiva asiakasryhmä sekä tehdä tuotteelle liiketoimintaa kartoittava pestle-analyysi uudessa toimintaympäristössä. Saimme tehtäväksemme myös laatia markkinoinnin aloitusstrategian sekä keskustella kulttuurieroista.

Työpajaviikon aikana vieraili monta hyvää ja erittäin kiinnostavia asioita käsittelevää luennoitsijaa, muun muassa johtaja Dolores Sanchez-Bengoa Espanjasta, professori Hans-Rudiger Kaufmann Nicosian yliopistosta Kyprokselta sekä yritysedustajina varatoimitusjohtaja Jan Tapanainen PrimaPowerilta ja projektipäällikkö Petri Polvilampi Wärtsilästä.

Luento.jpg

Projektipäällikkö Petri Polvilampi Wärtsilästä kertoi mm. asiakasarvosta.

Taitoja tulevaisuutta varten

Perjantaina ryhmien työt olivat valmiina, jolloin ne esiteltiin koko luokalle, vierailijaluennoitsijoille sekä Nordautomationin tuotepäällikkö Kalevi Alaselle. Esitelmien jälkeen ohjelmassa oli kolmen parhaan ryhmän palkitseminen kakkukahvien kera.

Viikko oli intensiivinen, mutta erittäin antoisa. Työpajan myötä kartutimme tiimityöskentelytaitojamme sekä opimme jakamaan ideoita yhteisessä projektissa.  Oli kiinnostavaa nähdä, kuinka kulttuurierot vaikuttivat ryhmän työskentelyyn.

Työpaja oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä kokemus, ja voimme varmasti hyödyntää viikon aikana oppimaamme myös tulevaisuudessa. Kiitos opettajille ja luennoitsijoille, jotka järjestivät työpajan ja auttoivat meitä viikon aikana!


voittajat.jpg

Voittajatiimi sai palautetta mm. kattavasta sisällöstä, aktiivisesta tiimityöstä sekä suunnittelemistaan markkinointimateriaaleista. Yliopettajat Satu Lautamäki (kesk.) ja Adebayo Agbejule (oik.) olivat mukana työpajan suunnittelussa. Kuvasta puuttuu yliopettaja Lotta Saarikoski.

Alanen.jpg

Työpajaan kuului myös kaksi opintoretkeä. Nordautomationin Kalevi Alanen selosti Ekohell-laitteiston automaatioita konetekniikan opiskelijoille Ylimarkussa.

tuulivoimapuisto.jpg

VEO:n Hannu Erkkilä piti insinööriopiskelijoille luentoja hajautettuun energiaan liittyvistä sähköteknisistä asioista ja toimi oppaana molemmissa ekskursiokohteissa Ylimarkussa ja Vähänkyrön tuulipuistossa.

Teksti: Opiskelijat Josefin Strandberg ja Sandra Duverney
Kuvat: Yliopettaja Lotta Saarikoski

Takaisin