Ajankohtaista

USA:sta lahjoitus Vaasan ammattikorkeakoulun robottijalkapallo-hankkeelle 

Vaasan ammattikorkeakoulun robottijalkapallohanketta vetävä Team Botnia -tiimi on saanut 5000 euron arvoisen materiaalilahjoituksen USA:laiselta tietojenkäsittelytuotteiden tuottajalta Genesiltä. Hanke sai käyttöönsä T1000 SUN -palvelinalustan. Laitetta voidaan käyttää robottijalkapallossa strategiapalvelimena, mutta myös muilla opintojaksoilla, joilla käsitellään ohjelmien rinnakkaista suorittamista.

Genesi toimii sulautettuja järjestelmien ja tuotteiden parissa. Se on johtava Freescale- ja IBM PowerPC -pohjaisten tietojenkäsittelytuotteiden tuottaja.

- Yhteistyö Genesin kanssa sisältää myös käyttötukea yritykseltä, kertoo Vamkin robottiprojektin vetäjä Johan Dams.

Jalkapallorobotteja suunniteltaessa opiskelijat pääsevät ratkomaan samankaltaisia, vaativia ohjelmisto-, tietoliikenne- ja elektroniikkahaasteita kuin yritysten tuotekehityksessä. Kehitystyön tiimiin valikoituu vuosittain joukko innostuneita tietotekniikan ja myös kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoita.

MM-kisoihin heinäkuussa

Team Botnia kilpailee huhtikuussa Hannoverissa RoboCup German Open 2007 -kisoissa. Mukaan on ilmoittautunut yli 70 joukkuetta, joista ammattikorkeakoulun joukkue on sarjassaan ainoa pohjoismainen. Myös MM-kisat heinäkuussa Atlantassa ovat tähtäimessä. Vamkin kehitystyö on herättänyt kiinnostusta myös paikallisessa teollisuudessa. Yhteistyössä mukana ovat olleet myös esimerkiksi Wapice Oy, ABB, Vacon, Citec ja Wärtsilä.

Lisätietoja:

Johan Dams, laboratorioinsinööri, tuntiopettaja, puh. 050 406 0902
Jukka Matila, lehtori, puh. 326 3395
Kalevi Ylinen, osastonjohtaja (tietotekniikka), puh. 040 507 0331

Vaasan AMK:n robottijalkapallo-hankkeen laboratorio http://www.robotics.puv.fi
Genesi U.S.A. http://www.genesippc.com

Takaisin