Ajankohtaista

Upeaääninen Matias Nissinen tähditti VAMKin valmistujaisia

Julkaistu 2021-12-20 14:32:30 EET.

Puheissa korostui erityisesti inhimillisyys työelämätaitona sekä poikkeuksellisen ajan vaikutukset opiskelijoiden arkeen.

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu tämän vuoden aikana yhteensä 541 tutkinto-opiskelijaa, joista joulukuussa 129. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon saa päätökseen 36 opiskelijaa. 

Valmistujaisia vietettiin etätapahtumana maanantaina 20.12. Ohjelmassa oli perinteiseen tapaan tutkintotodistusten jaon lisäksi työelämän edustajan puhe, opiskelijan puheenvuoro sekä pitkän uran VAMKissa tehneiden palkitseminen. Musiikista vastasi VAMKin sairaanhoitajaopiskelija Matias Nissinen.

Muun muassa The Voice of Finlandista tunnetuksi tullut Nissinen tulkitsi laulun ja pianon avulla kappaleet Täydellinen elämä ja Vuodet vieriä saa. Tunteikkaat musiikkivalinnat noudattivat samaa linjaa kuin juhlassa kuullut puheet, joissa korostettiin etenkin tunnetaitojen ja inhimillisyyden merkitystä nykyisessä työelämässä.

– Jos voit jakaa arvomaailmasi työpaikan arvojen kanssa, koet todennäköisesti työsi mielekkääksi, ohjeisti työelämän edustajan puheenvuoron käyttänyt Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Yliviitala.

Hän muistutti, että osaava ja hyvinvoiva työntekijä on työpaikan tärkein voimavara.

– Avaimet hyvinvointiin ovat työpaikoilla itsellään. Sote-alalla on nyt iso pula osaajista, ja siksi te tulevat ammattilaiset olette meille todella tärkeitä. 

Oppiminen ei lopu

VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen korosti puheessaan niin ikään inhimillisyyden ja yhteistyön tärkeyttä niin opiskeluissa kuin työelämässäkin.

– Nuorten on todettu arvostavan palkkaa enemmän sitä, millaisia itsensä kehittämisen mahdollisuuksia työ tarjoaa. Tarvitaan kykyä oppia ja muuttua muuttuvien tilanteiden mukaan. Oppiminen muuttaa sitä, millainen olet ja motivoituu siitä, millainen haluat olla.

Komulainen kannusti valmistuvia myös etsiytymään monien erilaisten ihmisten seuraan ja kyseenalaistamaan omia näkemyksiään ja toimintaansa.

– Olette nyt uusien valintojen edessä. Luottakaa vaistoihinne, te itse tiedätte, mikä on parasta juuri teille.

Opiskelijan puheenvuoron piti sosionomiksi valmistunut Jenna Laitila. Hän totesi, että opiskeluaika ei pandemian takia ole välttämättä ollut juuri sellainen kuin nyt valmistuvat odottivat ja toivoivat. Myös tulevaisuus mietityttää.

– Saamme olla ylpeitä itsestämme, että olemme saaneet tarvittavat opintopisteet kasaan ja valmistumme. Uskon, että VAMKin tarjoaman laadukkaan opetuksen ansiosta tulevaisuutemme on varsin valoisa.

Monta syytä juhlaan

Tutkinnon suorittaneiden nimet lausuttiin etäjuhlassa. Johtajat Elina Martin ja Jorma Tuominen luettelivat myös, ketkä opiskelijoista olivat saaneet stipendin tai muun tunnustuksen.

Juhlassa palkittiin 30 vuotta Vaasan ammattikorkeakoulun ja sitä edeltäneen Vaasan teknillisen oppilaitoksen palveluksessa olleet kolme työntekijää. Huomionosoituksen saivat matemaattisten aineiden yliopettaja FT Seppo Mäkinen, talousaineiden yliopettaja DI KTL Lotta Saarikoski sekä sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori DI Juha Nieminen.

 

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille sekä pitkän uran VAMKissa tehneille!

Takaisin