Ajankohtaista

Tulevaisuuden korkeakoulutusta visioitiin Aleressa

Julkaistu 2017-03-24 15:34:47 EET.

Oppimiskeskus Aleressa järjestettiin perjantaina 24. maaliskuuta opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiotyöpaja 2030. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on käynnistänyt visiotyön, jossa määritellään korkeakoulutuksen ja tutkimuksen tavoitetila vuoteen 2030.

– Visiotyön tarkoituksena on tuottaa tulevaisuuskuva, joka mahdollistaa laadukkaan, vaikuttavan ja kansainvälisesti kilpailukykyisen suomalaisen korkeakoulujärjestelmän kehittämisen vuoteen 2030 mennessä, sanoi päivän puheenjohtaja toiminut ministeriön ylijohtaja Tapio Kosunen.

Visio työstetään laajassa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja sidosryhmien kanssa syyskuuhun 2017 mennessä.

www_Grahn-Laasonen.jpg

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi visiotyöpajan kertomalla odotuksista korkeakoulutuksen ja tutkimuksen tulevaisuustyölle.

www_Kosunen.jpg

Ministeriön ylijohtaja Tapio Kosunen peräänkuulutti laadukasta, vaikuttavaa ja kilpailukykyistä koulutusta.

– Haluamme saada teidän mielipiteitänne kysymyksiin, kuten kuinka laaja korkeakoulusektorimme tulevaisuudessa on, mitä tapahtuu duaalimallille ja tutkintorakenteille, miten toiminta tulevaisuudessa rahoitetaan, miten saamme omien vahvuuksiensa ympärille rakentuvia yliopistoja ja miten voimme lisätä tutkimuksen vaikuttavuutta, ministeri esitti.

Päivän aikana puheenvuoron saivat myös Vaasan korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstö. Opiskelijat toivoivat erityisesti työrauhaa, jotta uudistukset ja muutokset saataisiin toteen.

Lue lisää visiotyöpajasta täällä: http://www.uva.fi/fi/news/visiotyopaja/

Kuvat: Tiina Ramsila

Takaisin