Ajankohtaista

Toimiluvat kahdelle uudelle ammattikorkeakoululle

OPM-tiedote 15.3.07

Valtioneuvosto myönsi torstaina ammattikorkeakoulun toimiluvat Metropolia Ammattikorkeakoululle ja Yrkeshögskolan Novialle. Samalla toimiluvat peruutettiin Metropolian edeltäjiltä Helsingin ammattikorkeakoululta ja EVTEK- ammattikorkeakoululta sekä Yrkeshögskolan Novian edeltäjiltä Svenska yrkeshögskolanilta ja Yrkeshögskolan Sydvästiltä.

Metropolia Ammattikorkeakoulu perustetaan yhdistämällä nykyisten Helsingin ammattikorkeakoulun ja EVTEK-ammattikorkeakoulun toiminnot. Tarkoituksena on luoda toiminnallisesti kilpailukykyisempi ammattikorkeakoulu pääkaupunkiseudulle. 

Yrkeshögskolan Novia yhdistää nykyisten Svenska yrkeshögskolan ja Yrkeshögskolan Sydväst -ammattikorkeakoulujen toiminnot. Tavoitteena on luoda nykyistä vahvempi ruotsinkielinen korkeakoulukokonaisuus.

Helsingin ammattikorkeakoulun ja EVTEK-ammattikorkeakoulun koulutuspaikat sekä Svenska yrkeshögskolan ja Yrkeshögskolan Sydväst  -ammattikorkeakoulujen koulutuspaikat siirretään uusille ammattikorkeakouluille.

Uudet ammattikorkeakoulut aloittavat toimintansa 1.8.2008. Tämän jälkeen opetusministeriön hallinnonalalla on 26 ammattikorkeakoulua.  

Takaisin