Ajankohtaista

Tietotekniikan opiskelijat tositoimissa

Julkaistu 2017-11-22 08:29:35 EET.

VAMKin Software engineering project -kurssilla tietotekniikan ja Information Technology -koulutusten opiskelijat pääsevät tekemään aitoja työelämän toimeksiantoja. Opiskelijat työskentelevät yrityksiltä saatujen haasteiden parissa koko syksyn.

Tiistaina 21.11. pidetyssä toisessa katselmuksessa opiskelijat esittelivät yritysten edustajille projektinsa tavoitteet, valitsemansa toteutustekniikat sekä ensimmäiset prototyypit. Opiskelijat toivat esille myös ajatuksia siitä, mitä he olisivat voineet tehdä projektin aikana paremmin.

ITesitykset2_450.jpg

Neljännen vuoden opiskelijat esittelivät vielä keskeneräisiä proto2-tuloksia yrityksille.

- Aidot projektit ovat vaativia, mutta usein opiskelijoille niitä mieluisimpia. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja takapakkejakin tulee ennen kuin päästään hyvään lopputulokseen, kertoo tietotekniikan yliopettaja Timo Kankaanpää.

Tiimeissä tehty projektityö auttaa opiskelijoita sisäistämään aiemmin opitun teorian käytännössä.

- Tiimityöskentelyn lisäksi opiskelijat oppivat muitakin tärkeitä taitoja, kuten dokumentointia, raportointia ja esittelyä: kaikki tärkeitä taitoja työelämässä, sanoo Kankaanpää.

ITesitykset6_450.jpg

Projekteissa etsitään ratkaisuja esimerkiksi yritysten navigointi-, asiakaspalaute- ja pikaviestijärjestelmien haasteisiin.

Töitä osaajille

Osa yrityksistä järjesti tilaisuudessa myös rekrytointihaastatteluita opiskelijoille. Projekteissa opiskelijoilla onkin oiva mahdollisuus tutustua mielenkiintoisiin yrityksiin. Hyvin hoidettu yhteistyö voi poikia myöhemmin harjoittelu- tai työpaikan.

- Yritykset palkkaavat mielellään VAMKin opiskelijoita, jotka ovat osoittaneet hallitsevansa työhön tarvittavat tiedot ja taidot projekteissa, iloitsee Kankaanpää.

Seuraavaksi opiskelijat jatkavat projektien työstämistä yrityksiltä saamansa palautteen perusteella. Valmiit tuotokset esitellään yrityksille ennen joulua.

ITesitykset5_450.jpg

Yritysten edustajat Prima Powerilta, Devatukselta, Wapicelta, ABB:lta ja Vaasan yliopistolta tulivat seuraamaan opiskelijoiden esityksiä.

ITesitykset3_450.jpg

Tietotekniikan ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat tilaisuudessa kuunteluoppilaina.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Takaisin