Ajankohtaista

TIEDOTE, julkaisuvapaa heti
Vaasan AMK / 14.3.06

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat tempaisevat

kauppakeskus Rewell Centerissä
perjantaina 17.3. klo 10.00 - 17.00.

Vaasan AMK on merkittävä vaikuttaja alueella 3000 opiskelijan voimallaan, joista noin kolmannes on vaasalaisia. Tapahtuma osa ammattikorkeakoulun tavoitetta lisätä näkyvyyttään myös kaupunkikuvassa ja se on tehty yhteistyössä kauppakeskus Rewell Centerin kanssa ns. Rewell Storm -viikkoon sopivaksi.

Päivän aikana tarjolla on mielenkiintoisia näytteitä ja tarinoita Vaasan AMK:n opetustarjonnasta, muun muassa:

Tietotekniikan opiskelijat demonstroivat jalkapalloa pelaavia pienoisrobotteja, joihin he ovat itse tehneet ohjelmiston sekä suunnitelleet elektroniikan ja mekaniikan. Robottien kehitystyötä on tehty jo neljättä vuotta ja se on johtanut kansainväliseen menestykseenkin: Vamkin joukkue sijoittui sarjassaan kolmanneksi Saksassa viime vuonna pidetyissä jalkapallorobottikisoissa ja on ensimmäinen Pohjoismaista hyväksytty joukkue tulevan kesän maailmanmestaruuskisoihin, jossa vastustajina on joukkueita huippuyliopistoista, kuten USA:n MIT ja Harvard.

Opiskelijat esittelevät myös kehittämäänsä GPS-laitetta, jota voidaan käyttää erilaisten kohteiden paikantamiseen ja seuraamiseen. Projektityön innoittajana on ollut Länsirannikon pelastuskoirat ry:n tarve seurata etsintäkoiran etenemistä maastossa ja varmistaa, että haluttu alue tulee kartoitettua. Liikkuvaan kohteeseen voidaan myös soittaa tavallisella puhelimella, jolloin esimerkiksi koiralle voidaan antaa käsky palata tukikohtaan.

Sähkötekniikan opiskelijat esittelevät kivimateriaalin murskeasemaa. Laitteen avulla voidaan konkreettisesti hahmottaa opetusprosessia sekä harjoitella älykkäiden moottorilähtöjen ohessa ohjelmoitavan logiikan, valvomotoimintojen sekä erilaisten digitaalisten väylätoimintojen käyttöä.

Liiketalouden opiskelijat kertovat koulutusohjelmastaan ja opinto-ohjaajien infopisteessä on tarjolla rautaista tietoa tulevaisuuden valintojen tueksi. Mara-yritysklinikalla saa tietoa matkailuopintojen onnistuneesta integroinnista matkailuelinkeinon tarpeisiin.

Lisäksi klo 15.00 julkistetaan Rewell Centerin vuosittaiseksi perinteeksi muodostuneen liikeideakilpailun voittaja. Ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoille suunnatun kilpailun teemana oli uuden liiketoiminnan suunnittelu Vaasan kauppahalliin. Kilpailuun saatiin peräti 26 liiketoimintasuunnitelmaa.

Lisätietoja tapahtumasta: Tiedotus- ja markkinointipäällikkö Tarja Gromov, puh. 06 326 3015, 040 520 3526, tarja.gromov@puv.fi

Lisätietoja koulutuksesta: Opinto-ohjaaja Riitta Aikkola, puh. 06 326 3106, 040 822 2615, riitta.aikkola@puv.fi

Lisätietoja tekniikan demonstraatioista: Tietotekniikan osastonjohtaja Kalevi Ylinen, puh. 06 326 3300, 040 507 0331, kalevi.ylinen@puv.fi, http://robotics.puv.fi/

Lisätietoja Rewell Center -liikeideakilpailusta: Lehtori Anneli Brink, puh. 326 3530, 050 361 7455, anneli.brink@puv.fi

Takaisin