Ajankohtaista

Theseus.fi - ammattikorkeakoulujen julkaisut yhdestä osoitteesta

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja henkilökunnan julkaisut löytyvät nyt yhdestä paikasta: Theseus tarjoaa Suomen ammattikorkeakoulujen julkaisut vapaasti verkossa kaikkien luettavaksi. Tule tutustumaan!

Opiskelija tallentaa itse työnsä verkkoon ja hyväksyy Theseuksen sähköiset käyttöehdot, joilla hän antaa korkeakoululleen luvan opinnäytetyön julkaisemiseen.

Theseuksesta löytyy myös ammattikorkeakoulujen henkilökunnan julkaisuja. Henkilökunnan julkaisuilla on Theseuksessa oma osionsa.   Theseuksessa on mahdollisuus hyödyntää erityisesti verkkoympäristöön kehitettyä tekijänoikeuksien hallintajärjestelmää Creative Commonsia. Creative Commons antaa tekijälle mahdollisuuden jakaa omia töitään verkossa itse määrittelemillään ehdoilla. Lisätietoja Creative Commonsista löytyy Theseuksen sivustolta sekä Creative Commons Finlandin sivustolta, http://creativecommons.fi/etusivu.  

Tunnistautuminen Theseukseen tapahtuu oman korkeakoulun verkkopalvelutunnuksella. Tunnistautumista tarvitaan vain syöttövaiheessa, muuten aineisto on luettavissa ja käytettävissä vapaasti Open Access -julkaisuina.  

Theseuksessa on mahdollisuus hyödyntää myös CSC Stream -suoratoistopalvelua. Äänien ja videoiden julkaiseminen tapahtuu ainakin toistaiseksi ammattikorkeakoulujen omien tukihenkilöiden kautta.  

CSC Stream -suoratoistopalvelu tarjoaa asiakkaiden audiovisuaalisille aineistoille luotettavan jakelukanavan. Suoratoisto eli streaming on nopea ja tehokas tapa käyttää liikkuvaa kuvaa ja ääntä verkossa. Videota voi katsella heti tiedonsiirron käynnistyttyä, eikä käyttäjän tarvitse ladata koko tiedostoa omalle koneelleen.  

CSC:n mediapalvelimille tallennettu materiaali on käytettävissä esimerkiksi asiakkaan omassa verkko-oppimisympäristössä osana opetuskokonaisuutta tai tiedottamisessa www-sivuilla.  Uusi mahdollisuus CSC Stream -palvelussa on Flash-videoiden julkaiseminen. CSC on kehittänyt palveluaan yhteistyössä Theseuksen sekä muiden asiakkaidensa toiveiden perusteella.  

Verkkokirjasto Theseus on ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arene ry:n mahdollistama palvelu. Kysy Theseuksesta ja siihen liittyvistä palveluista omasta korkeakoulukirjastostasi!    

Takaisin