Ajankohtaista

Suomen kovin energia-alan työpaikka taas auki

Julkaistu 2013-04-11 10:10:33 EEST.

energia-lahettilas-logo.jpg

EnergyVaasan energialähettiläs – kohteena maailma

EnergyVaasa-verkosto hakee jälleen energialähettilästä. Valittu henkilö saa työskennellä cleantech-alan kärkiyritysten palveluksessa, jotka toimivat kaikkialla maailmassa. Tehtävässään energialähettiläs saa syys-lokakuussa 2013 matkustaa yli kymmeneen maahan ja näkee kuinka yritykset ratkaisevat globaaleja energia-alan haasteita.

Viime vuonna Vaasan seutu ja sen energiateknologia-alan yritykset palkkasivat energialähettilään, joka onnistui tehtävissään yli odotusten. Suuri yleisö tietää nyt, että Pohjoismaiden merkittävin energia-alan keskittymä sijaitsee Vaasassa, mutta sen roolista Suomen viennin veturina ei vielä puhuta. Kampanjassa mukana olevat yritykset vievät jopa 98,8 % tuotteistaan ja ratkaisuistaan. EnergyVaasa vastaa 12 prosentista Suomen teknologiaviennistä ja 30 prosentista energiateknologiaviennistä.

Tehtävässään energialähettiläs matkustaa työnantajayritysten valitsemiin kohteisiin ja kertoo blogin ja videoblogin välityksellä miten yritysten toiminta ja energiaratkaisut vaikuttavat ympäristöön ja ihmisten elämään. Tehtävä tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan energia-alalle ja upeat verkostoitumismahdollisuudet. Haku tehtävään päättyy 5. toukokuuta 2013.

Kansainvälinen energiaklusteri tarvitsee kansainvälisiä osaajia

Vaasan ammattikorkeakoulu on mukana kampanjassa yhtenä kohdeisäntänä. Energialähettiläs tutustuu lokakuussa yhteen VAMKin suosituimmista ja pitkäaikaisimmista opiskelijavaihtokohteista Thaimaan Rangsit Universityyn sekä Thaimaan energiahuollon toimivuuteen. Muut kohdeisännät VAMKin lisäksi ovat ABB, Wärtsilä, Leinolat Group, Vamp, VEO, Vacon, Teknologiakeskus Merinova, VASEK, T-Drill, Citec ja Wapice.

Kampanjakumppanit: Teknologiateollisuus ry, Energiateollisuus ry, Cleantech Finland, Vaasan Sähkö, VNT Management, Vaasan yliopisto, Radisson Blu Hotels, Recruit by Net, Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjanmaan Kauppakamari, Vaasan kaupunki, Mustasaaren kunta, Siltaloppi Productions, Ernst&Young, Pohjalainen, Vasabladet, Rannikko-Pohjanmaan yrittäjät.

Lisätietoja:

www.energialahettilas.fi
www.energyvaasa.fi

Takaisin