Ajankohtaista

SPARK – anna helpommin palautetta opintojaksoistasi

Julkaistu 2020-10-23 13:03:41 EEST.

VAMK ottaa uuden Peppiin integroidun opintojaksopalautejärjestelmän, SPARKin, käyttöön maanantaina 26.10. alkaen. Tässä vaiheessa käytössä on opintojakson loppupalaute; myöhemmin järjestelmän kautta voimme kerätä myös jatkuvaa palautetta sekä välipalautetta opintojaksosta.

Helppokäyttöinen ja joustava

Järjestelmä on helppo käyttää sekä opiskelijalle että opettajalle, koska kyselyt automatisoituja opintojaksojen aikatauluihin ja auki olevat kyselyt näkyvät opettajan ja opiskelijan omilla työpöydillä. Opiskelija voi antaa palautetta yhtä hyvin puhelimella kuin tietokoneellakin.

Järjestelmä kannustaa aktiivisuuteen ja vuorovaikutukseen

Uutta tässä järjestelmässä on, että annettuaan palautetta opiskelija pääsee näkemään, mitä ryhmä kokonaisuutena on ollut mieltä opintojaksosta ja voi verrata omia vastauksiaan koko ryhmän palautteisiin. Opettajalla on puolestaan tilaisuus antaa vastapalautetta ryhmälle sen jälkeen, kun palautteenanto on päättynyt.

Tavoitteena uuden järjestelmän käyttöönotolla on aktivoida palautteen antamiseen ja tehdä siitä entistä helpompaa. Palautteen antaminen ja oman oppimisen arviointi ovat osa opiskelijan taitojen kehittymistä. Se on arvokasta myös opettajalle hänen kehittäessään opetusjaksojen sisältöä ja menetelmiä.

Takaisin