Ajankohtaista

Sosionomiopiskelijat Narvassa: Työtä sydämellä vähin resurssein

Julkaistu 2011-11-28 10:49:51 EET.

Joukko valmistuvia sosionomiopiskelijoita vieraili lehtori Ahti Nymanin kanssa 23.–25.11. Viron Narva Collegessa, joka on osa Tarton yliopistoa. He tutustuivat Narvassa päihteiden korvaushoitoon ja kuntoutukseen, lastenkotiin, kehitysvammaisten koulutukseen, paikallisen SOS-Lapsikylän toimintaan sekä Mercy Center -hyväntekeväisyysjärjestöön lapsille ja nuorille. Ryhmä vieraili myös vuoden päästä valmistuvan uuden Narvan yliopiston työmaalla.

Narva4.jpg

NGO Virumaa Mercy Centerissä.

Narvassa on 66 000 asukasta, joista 96 % puhuu venäjää. Narva onkin EU:n venäjänkielisin kaupunki. Sosiaalisten ongelmien näkökulmasta kaupungissa joka kymmenes käyttää suonensisäisiä huumeita, työttömyys on noin 20 % ja hiv/aids on 2000 henkilöllä.

Suurimman vaikutuksen ryhmään teki se, kuinka asioita tehtiin suurella sydämellä ja ylpeänä, vaikka edellä mainitut tekijät tuovatkin suuria haasteita ja resurssit ovat vähäiset. Toiveissa on tulevaisuudessa virittää oppilaitosten välille yhteistyötä, jossa VAMK voisi tuoda muun muassa näkökulmia eri menetelmistä, joita Suomessa on käytetty, ja Narva College vastaavasti kertoa esimerkiksi siitä, millaisia arvoja ja asenteita he kouluttavat opiskelijoilleen heidän valmistuessaan ammattiin todella haastavassa ympäristössä.

Narva1.jpg

Ennen lähtöä ryhmän otti vastaan apulaiskaupunginjohtaja Aleksander Ljudvig. Kuvassa vas. Olga Andreichuk, Assistant of Youth Work Programme Manager, University of Tartu, Narva College.

Teksti: Ahti Nyman

Takaisin