Ajankohtaista

Sosiaalisen median seminaari veti väkeä VAMKissa

Julkaistu 2010-12-01 11:05:08 EET.

SaTaVa eli Satakunnan, Tampereen ja Vaasan ammattikorkeakoulujen yhteinen korkeakouluyrittäjyyden edistämishanke järjesti Yrittäjyyden tuulet -sosiaalisen median seminaarin Vamkissa keskiviikkona 24.11.2010. Tilaisuus oli avoin kaikille kiinnostuneille ja paikalle keskustan kampuksen juhlasaliin saapuikin lähes satapäinen yleisö. Seminaarin puhujina olivat Reidar Wasenius, Mikko Isoniemi sekä Vamkin lehtori Pekka Liedes. Lisäksi Vamkin yrittäjyyden yliopettaja Margit Niemelä piti avauspuheenvuoron.

Reidar Wasenius kuuluu sosiaalisen median eturivin kouluttajiin Suomessa ja hän on erilaisten viestimien usein käyttämä asiantuntija. Wasenius kertoi esityksessään hauskojen ja mieleenpainuvien esimerkkien kautta, mitä sosiaalisessa mediassa tulisi huomioida ja miten siellä tulisi toimia sekä yksilön että yrittäjän näkökulmasta. Hän painotti suunnitelmallisuuden tärkeyttä ja totesi myös, että korkeakoulujen kannattaa harkita sosiaalisen median käyttöä omassa markkinoinnissa.

SOME_0904_muok2.jpg

Reidar Wasenius luennoi aiheesta ”Sosiaalinen media - yrittäjän paras ystävä”.

Mikko Isoniemi toimii tällä hetkellä Suomen Yrittäjäopiston markkinointi- ja myyntijohtajana sekä Hueco Oy:n toimitusjohtajana. Hän on työskennellyt yli 10 vuotta Internet-markkinoinnin parissa sekä isojen että pienten asiakkaiden haasteita ratkaisten. Hän totesi, että kotisivut ovat yrittäjän käyntikortti ja niihin panostaminen on hyvin tärkeää.

SOME_0906_muok2.jpg

Mikko Isoniemi kertoi omassa puheenvuorossaan Internetin, sosiaalisen median sekä erityisesti kotisivujen merkityksestä yrittäjälle.

Pekka Liedes luennoi 3D-virtuaalimaailman mahdollisuuksista, hyödyistä ja mahdollisista uhista. Liedes vetää Vaasan ammattikorkeakoulussa Second Life-hanketta, jonka hän esityksessään nostikin esille hyvänä esimerkkinä.

Teksti: Kaisa Lehtimäki
Kuvat: Camilla Stenbäck

Takaisin