Ajankohtaista

Saksalaiset opiskelijat harjoittelussa Technobothniassa

Saksalaiset opiskelijat Jan Bässler ja Andreas Pflugrad saapuivat marraskuussa Ulmin ammattikorkeakoulusta Vamkille harjoitteluun. He työskentelivät Technobothnialla, jossa he päivittivät uuteen ohjelmistoympäristöön Vaasan keskussairaalan laboratorion tutkimusohjekirjaa.

Tutkimusohjekirjaa tarvitaan, kun sairaalan oma tai sairaanhoitopiirin terveyskeskuksen lääkäri tilaa laboratoriosta kokeen. Ohjelmisto on Jukka Salmelan käsialaa. Tehdyn web-sovelluksen avulla lääkäri voi valita helposti oikean testin tuhansista eri vaihtoehdoista. Ohjelma sovittaa yhteen myös lääkärien ja laboraatikkojen eri termit eri testeille. Jan ja Andreas ovat harjoittelussaan tehneet muutoksen, joka siirtää sovelluksen uudempaan käyttöjärjestelmäympäristöön ja SQL-tietokantaan. Tarkoituksena on helpottaa sovelluksen päivitystä ja käyttöä.

Työnteon lomassa Jan ja Andreas tutustuivat viikonloppumatkoillaan Rovaniemeen ja Helsinkiin sekä osallistuivat Vamkin organisoimalle Öjbergin retkelle.  Myös joulun he viettivät Vaasassa. Opintoihin kuuluva harjoittelu päättyi 7. maaliskuuta, jolloin Jan ja Andreas palasivat kotimaahansa.Edessä oikealta Jukka Salmela ja Jan Bässler, takana Andreas Pflugrad.


Teksti ja kuva: tietotekniikan osastonjohtaja Kalevi Ylinen

Takaisin