Ajankohtaista

Sähköinen todistus on tietoturvallinen ja näppärä

Julkaistu 2021-05-31 09:33:10 EEST.

VAMKin opiskelijat saavat nyt sähköisen tutkintotodistuksen, jonka voi liittää sellaisenaan esimerkiksi työhakemuksen liitteeksi.

Vaasan ammattikorkeakoulu on ensimmäisten korkeakoulujen joukossa ottanut käyttöönsä tutkintotodistuksen sähköisen allekirjoituksen. Rehtorin sähköinen allekirjoitus tekee todistuksesta virallisen asiakirjan, joka käy sellaisenaan esimerkiksi työhakemuksen liitteeksi tai haettaessa opintoihin.   

Sähköinen tutkintotodistus on ladattavissa opiskelijan työpöydältä Pakista, kun opiskelijapalveluiden assistentti on lähettänyt allekirjoitetun tutkintotodistuksen opiskelijalle.  

Ennen tutkintotodistuksen allekirjoittamista opinto-ohjaaja on tarkistanut opiskelijan valmistumisanomuksen VALO-valmistumispalvelussa, jossa myös opiskelija voi seurata anomuksen käsittelyn etenemistä reaaliaikaisesti.  

 –  Uudet palvelut on integroitu saumattomasti Peppi-järjestelmään.  Opiskelijalle tämä tarkoittaa joustavampia digitaalisia palveluita ja henkilöstön osalta vähentää manuaalisen työn vaiheita, kertoo VAMKin opiskelijapalveluiden päällikkö Juha Vierola. 

 VAMK etulinjassa 

Sähköinen tutkintotodistuksen allekirjoitus on osa Atomi-palvelua, jonka sisältöön VAMK on voinut itse vaikuttaa. Atomi-palvelun toteuttaja on kotimainen Studyo Oy. 

– VAMK on eturintamassa toteuttamassa visiota asioinnin tehostumisesta ja ajasta ja paikasta riippumattomasta toiminnasta, sanoo Studyon toimitusjohtaja Lauri Stigell. 

Korkeakoulujen Digivisio 2030 -hankkeessa yhtenä tavoitteena on sähköisen tutkintotodistuksen käyttöönotto. VAMKissa tavoitteeseen päästiin siis reilusti etuajassa. 

– Palvelu täyttää myös EU:n tietoturvakriteerit. Todistus säilyy tallessa sähköisenä, ja alkuperäisestä todistuksesta voi tarvittaessa tulostaa paperiversioita, Juha Vierola toteaa.

Takaisin