Ajankohtaista

Riistaherkuilla voittoon liikeideakilpailussa

Voittoisa tiimi: Ylhäältä vasemmalta Satu Uutela, Noora Uitto, Anna Suokas, Tiia Ruotsalainen, Sirpa Jokinen. Alarivissä vasemmalta: Tiina-Maija Ylinen, Maria Vuohelainen, Karoliina Vehmaanperä.

Vaasan ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat jalkautuivat viime syksynä luentosaleista ideoimaan liiketoimintaa todelliseen toimintaympäristöön osana yrittäjyyden ja markkinoinnin opintojaan. Kolmatta kertaa kauppakeskus Rewell Centerin järjestämän liikeideakilpailun toimeksiantona oli ideoida uutta liiketoimintaa Vaasan kauppahalliin ja liiketoimintasuunnitelmia saatiin peräti 26 kappaletta.

Kilpailun voitti Riista-Apaja -idea, jonka takana on kahdeksanhenkinen liiketalouden opiskelijoiden ryhmä: Noora Uitto, Tiina-Maija Ylinen, Satu Uutela, Sirpa Jokinen, Anna Suokas, Tiia Ruotsalainen, Karoliina Vehmaanperä ja Maria Vuohelainen.

Riista-Apajan liikeideana on myydä laadukasta suomalaista riistalihaa, asiaan kuuluvalla hinnalla. Idea on yksilöllinen ja tarjoaa mahdollisuuden ostaa riistalihaa joko itse valmistetavaksi tai valmiina annoksina. Konseptiin kuuluvat myös erilaiset hillot ja hyydykkeet ja mahdollisesti joitakin raaka-aineisiin sopivia ja huolella valittuja viinejä.

-         Halusimme luoda yksilöllisen yrityksen, jollaista ei Vaasasta löydy, ja uskommekin että markkinarakoa riistaruualle on. Idean yhtenä lähtökohtana oli, että riistaruokien valitseminen ateriavaihtoehdoksi niin arkeen ja juhlaan on asiakkaalle mahdollisimman helppoa, opiskelijat kertovat.

Kilpailun raatiin kuuluivat mm. Rewell Centerin markkinointipäällikkö Marja Katajisto, Tampereen kauppahallin yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Eija Ahvenjärvi sekä Uusyrityskeskus Startian johtaja Raimo Mansikkamäki.

Raimo Mansikkamäen mukaan voittanut liikeidea soveltuisi erinomaisesti Vaasan kauppahallin konseptiin erikoisia ja laadukkaita herkkuja arvostaville asiakkaille. Tampereella vuoden yrittäjäksi 2004 valittu Eija Ahvenjärvi toi raadissa arvokasta, omaan kauppiaana toimimiseensa pohjautuvaa näkemystä siitä, millaiset yritykset menestyvät kauppahallitoiminnassa parhaiten:

-         Riista-Apajan idea on mielestäni varsin toteuttamiskelpoinen. Tunnustusta annan kaikille kilpailuun osallistuneille. Opiskelijat ovat selvästikin tehneet kovasti työtä eikä aikaa ja vaivaa ei ole säästetty ja taustatyöt oli tehty huolella.

Kaksi kunniamainintaa

Lisäksi kunniamaininnan sai kaksi joukkuetta. Tuutikki -liiketoimintasuunnitelman ideana on gluteenittomien ja täysin maidottomien tuotteiden myynti sekä lisäpalveluna kuukausittain liikkeessä vieraileva ravitsemusterapeutti. Tuutikki-ryhmään kuuluivat opiskelijat Suvi Sillanpää, Laura Mäkinen, Elina palomäki, Milla Mäntylä, Suvi onnela, Maija Sipilä ja Henna Saarni.

Acapulco-liiketoimintasuunnitelman ideana on meksikolainen, erityisesti nuorelle kuluttajaryhmälle suunnattu nouto- ja pikaruokapiste, josta voi koota haluamansa herkkuja, kuten tortilloja, tacoja ja myös jälkiruokia. Konseptin ideana ovat vaivaton valmistus sekä laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet. Acapulco-ryhmään kuuluivat Linus Björkgren, Rasmus Backlund ja Joakim Sand.

LISÄTIETOJA:

Lehtori Anneli Brink

Puh. 326 3530, s-posti anneli.brink@puv.fi

Lehtori Paula Lundman

Puh. 326 3568, paula.lundman@puv.fi

Lektor Helena Blomquist

Tel. 326 3554, helena.blomquist@puv.fi

Takaisin