Ajankohtaista

Rakentamisen ja arkkitehtisuunnittelun tiedonhallinnan kehittämisen KV-konferenssi tuo vieraita myös Vaasaan kesäkuussa 

Helsingissä järjestetään 3.-4. kesäkuuta Council for Research and Innovation in Building and constructio CIB:n kansainvälinen rakennusalan konferenssi, joka kokoaa yhteen tutkijat ja käytännön toimijat: arkkitehdit, suunnittelijat, urakoitsijat.
 
Teemana on tiedon ja osaamisen hallinta, prosessit ja tiedon käsittelyn teknologiat. Tutkimuksen ja yrityselämän tapauksien tai parhaiden toimintatapojen avulla on tavoitteena valottaa tiedonhallinnan kehittämistä ja kehittämisen vaikuttavuutta.

Rakennusalan haasteista tulee esille esimerkiksi tiedonvälitys, suunnittelun lähtötietojen keräämisen tavat, parhaiden toimintatapojen käyttöönotto, suunnittelun menetelmät, tietotekniikan mahdollisuudet ja innovaatiotoiminta. Tavoitteena on tuottavuuden kehittäminen, hallitut prosessit ja rakennusalan elinkaaritaloudelliset ratkaisut.
 
Konferenssin jälkeen tehdään 5.-6.6. erillinen ekskursio Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan Noormarkussa ja Vaasaan asuntomessuille. Vaasan ammattikorkeakoulun yliopettaja, TkT Marja Naaranoja toimii konferenssin tieteellisenä puheenjohtajana. Vaasassa pidettävässä työpajassa keskitytään rakennusalan innovaatiotoimintaan.
 
Järjestäjinä ovat Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL sekä CIB:stä kaksi tutkijaryhmää: CIB W102 “Information and Knowledge management in Building" ja CIB W096 “Architectural Management".

Vaasan ammattikorkeakoulun yliopettaja, TkT Marja Naaranoja toimii konferenssin tieteellisenä puheenjohtajana.
 
Lisätietoja:
http://www.ril.fi/cib2008helsinki

Takaisin