Ajankohtaista

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailivat opetuslaboratorio Technobothniassa

Julkaistu 2018-11-01 16:47:26 EET.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailivat Vaasassa torstaina 1. marraskuuta 2018.

Vierailu alkoi tutustumisella Yrityskylän toimintaan yhdessä Vaasan nuorisovaltuutettujen kanssa. Yrityskylässä oli vierailun aikaan meneillään 6.-luokkalaisten yrityskyläpäivä. Lisäksi presidenttipari keskusteli nuorisvaltuutettujen kanssa valtuuston toiminnasta ja nuoria koskevista asioista.

Yrityskylän jälkeen presidentti Niinistö ja rouva Haukio siirtyivät Palosaaren kampukselle opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniaan, jossa he tapasivat Vaasan kaupungin, korkeakoulujen ja seudun yritysten edustajia. Tapaamisessa keskusteltiin julkisen sektorin, korkeakoulujen ja yritysten näkemyksistä ja yhteistyöstä ympäristön kannalta puhtaampien ratkaisujen kehittämisessä ja kaupallistamisessa.

Iltapäivällä presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapasivat myös kansalaisia kauppakeskus Rewell Centerissä.

Vierailun päätteeksi presidentti Niinistö ja rouva Haukio osallistuvat Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereiden yhteiskonserttiin Vaasan kaupungintalolla. Konsertissa kantaesitetään Leif Segerstamin sinfonia nro 319, Ihmisihme, joka on omistettu presidenttiparin pojalle Aarolle.

Niinisto_610.jpg

Presidenttipari sai kuulla Technobothniassa, miten tulevaisuuden tuotantoteknologioita tutkitaan ja opetetaan energiaklusterin käyttöön. Esiteltävinä teknologioina olivat robotiikka, virtuaalimallinnus ja 3D-tulostus. VAMKin konetekniikan opettaja Osku Hirvonen (kuvassa oik.), lehtori Mika Billing ja Vaasan yliopiston lehtori Rayko Toschev toimivat oppaina.

Kuvat: Tiia Alkkiomäki

Takaisin