Ajankohtaista

Pöyry Finland Oy:n edustaja luennoi VAMKissa

Julkaistu 2011-02-08 09:35:32 EET.

FT Kalle Reinikainen Pöyry Finland Oy:stä luennoi maanantaina 7.2. VAMKissa sosiaalisten vaikutusten arvioinnista ja käytänteistä.

Luennolla kuultiin sosiaalisten vaikutusten arvioinnin (SVA) menettelystä, menetelmistä, saavutetuista tuloksista ja tulevista kehityshaasteista niin alan viimeisimmän tutkimuksen näkökulmasta kuin käytännön projektiyöstä hankitun palautteen kautta.

Aihe on ajankohtainen Pohjanmaalla, jossa on valmisteilla ja meneillään suuri määrä mm. tuulivoimaan liittyviä ympäristövaikutusten arviointi eli YVA -menettelyjä. YVA:ssa selvitetään monipuolisesti hankkeen vaikutukset fyysiseen ympäristöön, luontoon sekä ihmisiin. SVA on osa YVA-menettelyä, ja se kartoittaa laaja-alaisesti ihmisiin kohdistuvia vaikutuksia sekä tuo esiin aktiivista kansalaisosallistumista päätöksenteon valmistelussa.

Honkanen Reinikainen.jpg

VAMKin lehtori Vesa-Matti Honkanen ja Pöyry Finland Oy:n Kalle Reinikainen.

Kalle Reinikainen on väitellyt sosiaalisten vaikutusten arvioinnista Siilinjärven Kemphos (fosforitehtaan laajennus) -hankkeen yhteydessä. Hanke palkittiin vuoden parhaana YVA-menettelynä. Hän on toiminut projektipäällikkönä useissa tuulivoimahankkeissa ja mm. Soklin kaivoshankkeen YVA:ssa.

Luennolle osallistui opiskelijoiden lisäksi Vaasan ELY-keskuksen, Pohjanmaan liiton sekä Vaasan kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita. Tilaisuuden järjestivät ympäristöteknologian ja sosiaalialan koulutusohjelmat yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa.


Kuva: Vesa Sirén

Takaisin