Ajankohtaista

Pentti Itkosesta energialähettiläs - Team Finland antaa vahvan tukensa maailmanympärimatkalle

Julkaistu 2013-06-19 10:05:10 EEST.

Pohjoismaiden suurin energiaklusteri, EnergyVaasa, on valinnut energialähettilään tehtävään 25-vuotiaan insinööriopiskelija Pentti Itkosen. Vaasan seudun energiateknologiayritysten lisäksi valinnassa oli mukana kaikkiaan yli 11 000 henkilöä, jotka äänestämällä halusivat vaikuttaa rekrytointiprosessin kulkuun.

Huikea matka maailman ympäri, verkostoituminen huippuyrityksiin ja paikka energia-alan valokeilassa tekevät EnergyVaasan energialähettilään tehtävästä Suomen kovimman energia-alan työpaikan. Itkonen saa syys-lokakuun aikana tapahtuvan maailmanympärimatkansa aikana perehtyä siihen, mitä suomalainen cleantech-ala on, minne kaikkialle tuotteita ja ratkaisuja viedään, sekä mitä vaikutusta niillä on ympäristöön ja ihmisten elämään. Energialähettilään tehtävänä on välittää saamansa tieto ja kokemukset koti-Suomeen sosiaalisen median ja videoiden välityksellä.

Pentti Itkonen erottui hakijoiden joukosta jo aikaisessa vaiheessa energisenä, kunnianhimoisena ja asiansa osaavana nuorena ammattilaisena. Rekrytointiprosessin aikana hän osoitti pystyvänsä tuottamaan sosiaaliseen mediaan sisältöä, joka innostaa ja inspiroi yleisöä.  

– Mahdollisuus on ainutlaatuinen ja työskentelin määrätietoisesti saavuttaakseni sen. Edessä on aivan huikea matka, joka antaa vauhtia uralleni, Pentti kertoo valintansa jälkeen.

Vientiteollisuus on tärkeä koko Suomelle, ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb antaakin tukensa lähettilään matkalle.

– Team Finland saa Pentti Itkosesta mahtavan energialähettilään. Itkonen edustaa Suomea ja cleantech-osaamistamme. Energialähettiläällä on matkan jälkeen hyvä kokonaiskuvakuva siitä, kuinka cleantech-osaamistamme voi hyödyntää maailmalla, ministeri Stubb sanoo.

energialahettilas_pressikuva_2.jpg

Lisätietoja:

www.energialahettilas.fi

www.energyvaasa.fi


Takaisin