Ajankohtaista

Osuuskauppa KPO lahjoittaa 20 000 euroa VAMKin opetuksen kehittämiseen

Julkaistu 2018-12-03 15:00:50 EET.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on saanut lahjoituksen varainhankintaansa Osuuskauppa KPO:lta. 20 000 euron lahjoituksen luovutti yhtiön toimitusjohtaja Kim Biskop keskiviikkona 28.11.

- VAMKin monipuoliset koulutusmahdollisuudet ja tutkimustyö tukevat pohjalaismaakuntien elinvoimaisuutta. Alueellisena toimijana meille on erityisen tärkeää, että laadukkaiden opiskelumahdollisuuksien lisäksi ammattikorkeakoulu tuottaa jatkossakin osaavia työntekijöitä ja innovaatioita pohjalaisen elinkeinoelämän tarpeisiin” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Osuuskauppa KPO näkee myös työelämän ja koulutuksen välisen tiiviin yhteistyön tärkeänä jatkuvasti kehittyvässä maailmassa.

- Digitalisaatio luo uusia haasteita sekä mahdollisuuksia koko yhteiskunnalle nyt ja tulevaisuudessa. Elinkeinoelämän näkökulmasta ammattikorkeakoulutuksen pitäisi pystyä tuottamaan osaajia nykyhetkeen, mutta antaa opetuksessa myös vahvat valmiudet toimimiseen tulevaisuudessa.  Entistä tiiviimpi yhteistyö eri alojen yritysten kanssa auttaisi VAMKia saamaan suoraa palautetta näiden osaajatarpeesta esimerkiksi viiden-kymmenen vuoden kuluttua, pohtii Kim Biskop.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Lisätietoja:

Tauno Kekäle, rehtori, toimitusjohtaja (VAMK)
puh. 040 076 1619

Kim Biskop, toimitusjohtaja (Osuuskauppa KPO)
puh. 020 7807001

 

kpo.jpg

Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop (vas.) luovutti lahjoituksen rehtori Tauno Kekäleelle. Kuva: Anssi Turunen

 

 

 

 

Takaisin