Ajankohtaista

Opiskelun tärkeät asiakirjat saa nyt kätevästi itse verkosta

Julkaistu 2020-09-08 08:28:35 EEST.

Opinto-otteet ja muut tarvittavat todistukset saa tästä lähtien hankittua itse Vaasan ammattikorkeakoulussa.

Uuden Atomi-palvelun ansiosta opiskelija voi kirjautua itse Pakki-järjestelmään ja valita tarvitsemansa asiakirjat. Muutamalla klikkauksella saa itselleen dokumentin, jonka aitous on taattu sähköisellä allekirjoituksella.

– Palvelu on helppokäyttöinen, ja se säästää sekä opiskelijoiden että opintoneuvojien aikaa, lupaa Juha Vierola VAMKin opiskelijapalveluista.

Opintoneuvonnasta pyydetään Vierolan mukaan paljon etenkin todistuksia, ja jatkossa ne saa siis Atomista eli automatisoidun opintotoimistopalvelun kautta.

– Nyt nämä palvelut ovat saatavilla milloin vain. Enää ei tarvitse odottaa esimerkiksi loma-aikoina, että opiskelijapalvelut olisivat auki.

Opiskelijapalveluiden puoleen kannattaa edelleen kääntyä, jos tarvitsee todistusta esimerkiksi VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia varten.

– Tietysti myös jos Atomin käyttöönotossa on hankaluuksia, opiskelijapalvelut auttavat, Vierola lupaa.

 

Vaikka keskellä yötä

Atomi on käytössä noin puolessa Suomen korkeakouluista. Sen takana on varsin uusi kotimainen yritys Studyo, joka pyrkii luomaan ketteriä järjestelmiä organisaatioiden tarpeisiin.

– Opiskelijat kirjautuvat palveluun usein sellaisina vuorokaudenaikoina, kun opiskelijapalvelut ovat kiinni. Monesti tarve tulee illalla viimeisenä ennen nukkumaanmenoa, ja onpa siellä asioitu myös juhannusaattona, kertoo Studyon toimitusjohtaja Lauri Stigell.

Siksi joustava järjestelmä palvelee opiskelijoita hyvin. Sähköisen allekirjoituksen ansiosta asiakirjat ovat yhtä päteviä kuin opintotoimiston allekirjottamat.

– Vastaanottaja pystyy varmistumaan, että dokumentti on aito, eikä esimerkiksi opintorekisteriotetta ole muutettu.

Automatisoinnin ansiosta myös VAMKin henkilöstölle jää enemmän aikaa muihin työtehtäviin.

 

Jatkoa seuraa

VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen kiittelee sujuvaa yhteistyötä Studyon kanssa.

– He ovat reagoineet palveluntarpeeseemme nopeasti ja joustavasti. Digitalisointi tukee strategiamme toteutumista, eli haluamme olla asiakaslähtöisiä.

Yhteistyö Studyon kanssa jatkuu muun muassa opiskelijapalautejärjestelmän uudistamisella. Syksyn aikana myös Atomin käyttö laajenee siten, että siitä saa pian myös tutkintotodistukset.

Takaisin