Ajankohtaista

Opiskelijoille reilu annos tietoa ulkomaan projektiharjoittelusta

Vaasan ammattikorkeakoulun, Vamkin tekniikan opiskelijoille järjestettiin keskiviikkona 18.3. infotilaisuus, joka koski ulkomailla suoritettavaa projektiharjoittelua. Kyseessä on uudenlainen tapa kansainvälistyä ja kartuttaa lähes jokaisella alalla tarvittavaa projektiosaamista.

Vamk on solminut Wärtsilän ja Vaasa Engineeringin, VEO:n kanssa yhteistyösopimukset, joiden puitteissa ensimmäiset opiskelijat pääsevät lähtemään projektiharjoitteluun yrityksen ulkomaan toimipisteeseen jo tänä keväänä. Tuolloin kohteena ovat joko Argentiina tai Uruguay, ja lisää valinnanvaraa tulee koko ajan.

Ville Tamssi on ollut harjoittelussa Singaporessa ja Jamaikalla ja suosittelee kokemusta muillekin. Kaukomailla suoritettavat työtehtävät kartuttavat opintopisteiden lisäksi tiimityöskentelytaitoja, organisointikykyä, kansainvälistyvässä työelämässä tarvittavaa joustavuutta ja avoimuutta sekä kielitaitoa.

Jukka Nurmi (vas.) ja Johan Ågren (oik.) VEO:lta kannustivat maailmalle: Ei haittaa vaikka teoriat eivät ole vielä hallussa, vaan työ opettaa.

Syksyllä 2010 Vamkin kaikissa koulutusohjelmissa toteutettava uusi opintosuunnitelma ja siihen liittyvä juonneopetus mahdollistavat myös uudenlaisen projektiopiskelun, jota ei ole toteutettu amk-koulutuksessa tässä mittakaavassa aiemmin, kertoi tekniikan ja liikenteen toimialajohtaja Jorma Tuominen.

Opiskelijoiden valinta kullekin projektiharjoittelujaksolle suoritetaan Vamkin sekä yrityksen yhteistyöllä ja lopullinen valinta tapahtuu yrityksen toimesta. Projektin suoritusta valvotaan Vamkin ja ohjataan yrityksen toimesta. Opiskelijan tekemän raportin, oheistehtävien sekä ulkomailla suoriutumisen perusteella oppilaitoksen ja yrityksen ohjaajat määrittelevät arvosanan sekä opintopistemäärän projektiharjoittelujaksosta.

Lue lisää projektiharjoittelusta.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Hanna Yli-Yrjänäinen,
hanna.yli-yrjanainen@puv.fi

Takaisin