Ajankohtaista

Opiskelijat yhdistivät osaamisensa kansainvälisessä projektipajassa

Julkaistu 2014-03-21 09:55:13 EET.

Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa järjestettiin viisipäiväinen International Project Workshop 10. - 14.3.2014. Työpajan tavoitteena oli tehdä yhteistyötä kansainvälisessä tiimissä, yhdistää eri alojen opiskelijoiden kansainvälisen markkinoinnin ja teknologian osaamista sekä oppia kansainvälisen projektitoiminnan tehtäviä.

Työpaja suunniteltiin ja toteutettiin kone- ja tuotantotekniikan ja International Business -koulutusten yhteistyönä. Suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat VAMKin konetekniikan koulutuspäällikkö Lotta Saarikoski sekä yliopettaja Satu Lautamäki International business -koulutusohjelmasta.

Opiskelijat saivat kuulla lukuisia kansainvälisten asiantuntijoiden ja yritysten edustajien kokemuksia. Koulutuksen luennoitsijoina toimivat General Manager Pauliina Palomäki (Wärtsilä Ship Power), projektipäällikkö Petri Polvijärvi (Wärtsilä PowerPlants), varatoimitusjohtaja Jan Tapanainen (Prima Power), johtaja Dolores Sanchez-Bengoa (Bengoa Consulting), professori Hans-Rüdiger Kaufmann (Nicosia University) ja yliopettaja Adebayo Agbejule (VAMK). Luentojen teemat käsittelivät asiakaslähtöisyyttä, projektimalleja sekä viestinnän ja johtajuuden rooleja kansainvälisissä tiimeissä.

Opiskelijat jaettiin tiimeihin, jotka koostuivat kahdesta tekniikan ja kahdesta IB-opiskelijasta. Jokainen tiimi teki projektisuunnitelman, miten teknistä tuotetta viedään ja markkinoidaan tiimin valitsemaan kohdemaahan.

VAMKin opiskelijat arvostivat workshopin anteja, sillä he antoivat työpajasta erittäin positiivista palautetta.

- Olemme Lotta Saarikosken kanssa ylpeitä opiskelijoistamme, jotka työskentelivät intensiivisesti viisi päivää ja esittivät hienosti viimeistellyt suunnitelmansa perjantaina, kiittelee Satu Lautamäki.

Lisäksi yhteistyö kansainvälisten vieraiden kanssa oli hyvin hedelmällistä.

- Tämä oli pilottityöpaja, jollaista ei ole aiemmin toteutettu VAMKissa. Voimme vain suositella tätä kokemuksena. Toivottavasti voimme järjestää yhteisen eurooppalaisen työpajan tulevaisuudessa, toteaa Lotta Saarikoski.

www_jantapanainen.jpg

Koulutuksen luennoitsijoina toimi kansainvälisiä asiantuntijoita ja yritysten edustajia. Prima Powerin Jan Tapanainen kertoi Intian markkinoille etabloitumisesta.

www_tiimiesitys_2.jpg

Jokainen tiimi teki projektisuunnitelman ja markkinointimateriaalia, jotka esitettiin työpajan päätteeksi.

www_parasyhtkuvalopussa.jpg

Opiskelijat olivat tyytyväisiä työpajan antiin. Työpajaan osallistui 12 konetekniikan ja 12 IB-opiskelijaa.

www_vierailevatlunne.jpg

Kansainväliset vierailijaluennoitsijat Hans-Rüdiger Kaufmann ja Dolores Sanchez-Bengoa pitivät työpajaa onnistuneena ja konseptia erittäin innovatiivisena. Oikealla toinen työpajan suunnittelijoista, Satu Lautamäki.

Teksti: Lotta Saarikoski ja Satu Lautamäki
Kuvat: Lotta Saarikoski

Takaisin