Ajankohtaista

Opiskelijaksi VAMKiin? Hae nyt!

Julkaistu 2021-03-17 09:31:41 EET.

Haluatko insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, sosionomiksi tai terveydenhoitajaksi? Yhteishaku alkaa keskiviikkona 17.3. ja päättyy maaliskuun lopussa. Tarjolla on ensi kertaa myös tietotekniikan alanvaihtokoulutus.

Korkeakoulujen yhteishaun toinen haku on käynnissä 17.–31.3.2021. Vaasan ammattikorkeakoulussa voit hakea liiketalouden, tekniikan, tietojenkäsittelyn sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin, jotka alkavat elokuussa 2021.

Tarjolla on sekä perinteisinä päiväopintoja suoritettavia koulutuksia että monimuoto-opintoja. Amk-tutkinnon lisäksi voit suorittaa ylemmän amk-tutkinnon tai avoimen korkeakoulun opintoja. Amk-koulutuksesta valmistuu insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, sosionomeja sekä terveydenhoitajia. 

Insinööriopinnoissa voi valita energiatekniikan, konetekniikan, tietotekniikan, sähkötekniikan tai ympäristöteknologian koulutusohjelmista. Tradenomikoulutusta saa VAMKissa liiketalouden ja tietojenkäsittelyn aloilta. Hakija voi hakea kevään molemmissa hauissa yhteensä kuuteen ohjelmaan.

Monimuoto-opinnoista voi tänä keväänä hakea suorittamaan amk-tutkintoa energia- ja ympäristötekniikasta, konetekniikasta ja kansainväliseen kauppaan suuntautuneesta liiketaloudesta. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on tarjolla digitalisaation johtamisen, project managementin sekä sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelmista.

Lisäksi uutuutena on tietotekniikan alanvaihtokoulutus, joka sopii sekä jo insinöörin tutkinnon suorittaneille että niille, joiden tutkinnon suorittaminen on jäänyt kesken. 

Nopeasti tutkinto valmiiksi

Tietotekniikan alanvaihtajista ja tutkinnon täydentäjistä muodostetaan VAMKissa oma ryhmänsä, jolle tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opiskelijaksi haluavat hakevat ohjelmaan normaalisti hakuajan puitteissa.

Aikaisempi tutkinto tai opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa soveltuvin osin, ja meneillään olevista kursseista koostetaan opintokokonaisuus.

Täydentävä koulutus kestää arviolta 1,5–2 vuotta, ja opiskelijan omiin tarpeisiin muokattu opintosuunnitelma tekee opiskelusta sujuvaa ja motivoivaa. 

Tietotekniikan opinnoissa keskeisiä kokonaisuuksia ovat sovellusten kehittäminen, älykkäiden järjestelmien elektroniikan suunnittelu ja ohjelmointi, esineiden internet sekä tietoturva. Vaasassa on Suomen suurin energia-alan keskittymä, joten energiatekniikan näkökulma painottuu myös tietotekniikassa.

Sisään todistuksella tai valintakokeella

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin valinta tapahtuu pääsääntöisesti todistusvalinnan ja amk-valintakokeen perusteella.

Todistusvalinnan hakukohteet ja aloituspaikkojen määrät ammattikorkeakouluittain on koottu Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolle.

Opiskelupaikkaa voi tavoitella myös valintakokeella. Suurin osa ammattikorkeakoulujen hakukohteista käyttää ammattikorkeakoulujen yhteistä digitaalista AMK-valintakoetta, jonka hakija tekee omalla kannettavalla tietokoneellaan ammattikorkeakoulujen osoittamissa tiloissa.  

AMK-valintakoe sisältää kaikille hakijoille yhteisiä osoita sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti. Kevään AMK-valintakokeessa on ensimmäistä kertaa mukana tunneälytaitojen osio sosiaali- ja terveysalan hakukohteissa.

Valintakokeet pidetään yksivaiheisena lähikokeena touko-kesäkuun vaihteessa. Valituille ilmoitetaan opiskelupaikasta viimeistään 9.7.2021.

 

Hakeminen tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi. Lisätietoa koulutusten sisällöstä löydät VAMKin sivuilta: https://www.vamk.fi/haku/esittely/.

Takaisin