Ajankohtaista

Nettilaskuri seuloo sopivimman hoivapalvelun

Julkaistu 2011-03-30 10:17:54 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelija Mikael Öst on tehnyt opinnäytetyönään ja Vaasan kaupungin Ikäkeskuksen toimeksiantona helppokäyttöisen hoivapalveluiden kustannuksia erittelevän järjestelmän.

Tällä räätälöidyllä asiakasmaksulaskurilla voi hakea kulutietoa niin kunnallisesta kotihoidosta kuin yksityiseltä palveluntarjoajalta palvelusetelillä ostetusta kotihoidosta. Laskuri antaa myös arvion kotitalousvähennyksen määrästä. Tietojen perusteella asiakas voi siten vertailla eri palvelumuotoja ja valita edullisimman vaihtoehdon.

Asiakasmaksulaskuria voivat hyödyntää vanhukset itse, heidän omaisensa ja Ikäkeskuksen henkilökunta. Laskurin käyttö on maksutonta, ja se on saatavilla sekä suomen- että ruotsin kielellä. Laskurin toimintalogiikan pohjana ovat valtakunnalliset Verohallituksen laskukaavat. Ikäkeskuksen henkilökunta pystyy joustavasti tekemään laskuriin muutoksia käyttäjäpalautteen pohjalta.

Vaasan kaupungin Ikäkeskus tukee päivittäisessä arjessa apua tarvitsevien asumista kotona erilaisilla kotihoidon muodoilla, kuten kotipalvelu ja palveluseteleiden hyödyntäminen.

Lisätietoja:

Tietojenkäsittelyn opettaja Kimmo Paulaharju, Vaasan AMK
Puh. 0400 113 966, kimmo.paulaharju@puv.fi

Asiakasmaksulaskuri

Takaisin