Ajankohtaista

Naapurit tutuiksi

Julkaistu 2017-05-30 15:12:11 EEST.

VAMK sai toukokuussa vieraita naapurimaasta, kun Tina Nordström ja Therese Jarnulf VAMKin
kumppanikorkeakoulusta Gävlestä vierailivat kampuksella. Tapaamista isännöi VAMKin hoitotyön osasto.

Sekä VAMK että Högskolan i Gävle kuuluvat Nordhelse-verkostoon.

- Verkostossa pyritään luomaan opiskelijoille mahdollisuuksia harjoittelujen ja opintojen tekemiseen toisessa Pohjoismaassa. Lisäksi tarkoituksena on luoda verkostoja pohjoismaisten opettajien välille, jotta voimme oppia toisiltamme, kertoo vierailua järjestämässä ollut VAMKin lehtori Anne Wähä.

Högskolan i Gävlessä, Ruotsissa tulevia sairaanhoitajia luotsaavat Nordstöm ja Jarnulf tutustuivat uuteen oppimiskeskus Alereen, jossa vaikutuksen tekivät erityisesti uudet simulaatioluokat. Simulaatioluokissa opiskelijat voivat harjoitella käytännön toimenpiteitä aitoja hoitotilanteita muistuttavissa olosuhteissa.

- Oli mukava kuulla, että vieraat olivat vaikuttuneita harjoitteluluokistamme sekä valoisista ja avarista tiloistamme. Myös opiskelijoiden ryhmätyötilat ja kohtaamispaikka Tori kahviloineen ihastutti, Wähä sanoo.

Vaasa viehätti

Vieraat tutustuivat myös Vaasan keskussairaalaan ja opetusterveyskeskukseen, sekä vierailivat VAMKin sairaanhoitajaopiskelijoiden oppitunnilla.

- Vierailu Vaasaan oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Vieraat ihastelivat erityisesti Vaasan joustavaa kaksikielisyyttä – kuinka sujuvasti vaihdetaan suomesta ruotsiin ja toisin päin, Wähä iloitsee.

Touko-kesäkuun vaihteessa samasta korkeakoulusta saapuu vielä yksi opettaja tutustumisvierailulle. Myös jatkossa tapaamisia järjestetään verkoston puitteissa:

- On hyvä kuulla, kuinka muualla toimitaan ja huomata, kuinka samanlaista työ eri maissa ja korkeakouluissa loppujen lopuksi on. Kun muualla joku asia tehdään erityisen hyvin, voi siitä ottaa oppia myös omaan työskentelyyn.

Nordhelse_450.jpg

Sannaliina Kojola ja Maiju Kuivila harjoittelivat manuaalista verenpaineen mittausta. VAMKin lehtori Suvi Kallio (vas.), Therese Jarnulf (kesk.) ja Tina Nordstörm (oik.) seurasivat opiskelijoiden työskentelyä.

Teksti: Eliina Salmela
Kuva: Satu Aaltonen

Takaisin