Ajankohtaista

Mitä välii? Vaikuta opintoihin!

"Välillä ei millään jaksais ja välillä tää opiskelu on ihan jees. Joskus kyllä tekis mieli sanoo vähän suoria sanoja. Mä en tajuu kuinka ne voi laittaa tämmösiä tehtäviä, kun ei niistä tajuu mitään. Tulis reksi joskus kuuntelee näitä tunteja, ni sekään ei varmaan tajuis mitään. Mut Lehtisen tunneilta ei viitti jäädä pois, kun se niin intona selittää niitä juttuja ja nyt mä tajusin ne laskutkin."

Ketä kiinnostaa mitä sinä ajattelet opetuksesta?

Ehkä Lehtiselle tekisi hyvää kuulla, että opiskelijat pitävät häntä innostavana opettajana ja että opiskelijat kokevat harjoitusten läpikäymiseen lisätyn ajan tarpeellisena. Tai se toinen opettaja, jonka tehtäviä et ymmärrä. Sanoiko joku luokassa opettajalle, että tätä asiaa ei ehdittykään käsitellä edeltäneellä opintojaksolla tai että jokin tehtäviin liittyvä perusasia olisi hyvä kerrata. Mistä opettaja voi tietää mitä opiskelijat ajattelevat tai mikä voisi olla opiskelijoiden mielestä mielenkiintoisempi tapa oppia jokin asia? Arvaamalla, ilmeitä tulkitsemalla?

Jos ei ole tietoa, niin ei voi muuttua

Toki on niin, että antamasi palaute ei hyödytä sinua enää kyseisen opintojakson osalta, mutta voit vaikuttaa siihen miten opintojakso toteutetaan tulevaisuudessa. Tai ehkä se sama opettaja opettaa seuraavana vuonna jotain toista jaksoa, johon palautteesi voi vaikuttaa. Palaute kertoo onko opetus onnistunut vai pitäisikö jotakin muuttaa. Sähköisen järjestelmän etu on, että tuloksia voidaan verrata ja katsoa miten toteutukseen tehdyt muutokset vaikuttavat.

Täytä Miksi? -luukku: se on opettajalle arvokkainta tietoa mitä voit antaa. Ja muista, että asiallisella palautteella saa yleensä parempia tuloksia. Myös itse palautejärjestelmään tehdään parannuksia. Mielipiteen opiskelijapalautejärjestelmän kehittämisestä voi käydä antamassa osoitteessa:
https://e-lomake.puv.fi/elomake2/lomakkeet/425/lomake.html

Lisätietoja:
Tarja Kettunen, suunnittelija

P.S. Vielä tänään 17.11. ehdit antaa palautetta 1. periodin opinnoista. Kannattaa käydä - voit voittaa 300 euron lahjakortin. Seuraava arvonta suoritetaan 2. periodin päätteeksi.

_ _

Arvonnat

1. periodilla palautetta antaneiden kesken arvotaan 300 euron matkalahjakortti ja yhdeksän saa viikon sapuskat. Arvonta suoritetaan viikolla 47 ja voittaneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Palkinnot luovutetaan voittajille Vamokin edustajiston syyskokouksessa 29.11.2006.

Arvontoja jatketaan jokaisen periodin päätteeksi,  ja kevään on viimeisessä arvontatilaisuudessa on lisäksi ylimääräinen arvonta, jossa kaikkien palautetta antaneiden kesken arvotaan vielä Kalevan sponsoroima 100 euron lahjakortti.
_ _

Opintojaksopalautteen pikaohjeet

Kaksi viikkoa ennen opintojakson päättymistä avautuu linkki, jonka kautta palautetta voi antaa. Linkki on http://www.puv.fi etusivulla pikalinkkinä kohdassa Opintojaksopalaute.
Vastaukset ovat anonyymejä eli opettaja ei tiedä kuka minkäkin palautteen on antanut. Sähköinen palautejärjestelmä kysyy opiskelijatunnusta siksi, että jokainen voi antaa palautetta yhdestä opintojaksosta vain kerran.
Opintojakson päättyessä järjestelmä lähettää kaikille opintojaksolle ilmoittautuneille vielä sähköpostilla kehotuksen palautteen antamiseen.
Vastauksia pääsevät katsomaan opettaja ja hänen esimiehensä.
Vastauksista kootaan myöhemmin osastokohtaiset yhteenvedot, jotka ovat kaikkien nähtävillä.
Vastauksia hyödynnetään seuraavan vuoden opintojaksojen suunnittelussa. Tavoitteena on, että asiat osattaisiin tehdä entistä paremmin.

Takaisin