Ajankohtaista

Mitä kuuluu? Torstaina 10.10. vietetään maailman mielenterveyspäivää

Julkaistu 2019-10-08 14:36:25 EEST.

HAASTE: Vaasan ammattikorkeakoulu haastaa henkilöstönsä ja opiskelijansa osallistumaan maailman mielenterveyspäivään torstaina 10.10 pukeutumalla vihreään!

Torstaina 10.10 järjestetään maailman mielenterveyspäivä. Päivän tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja leimaa, joka edelleen liittyy mielen sairauksiin.

Päivän kansainvälisenä teemana on tänä vuonna itsemurhien ehkäisy.

somefin2_10102019_0_www.jpg

Suomessa päivän aikana puhutaan yleisesti mielenterveyden merkityksestä elämän iloissa ja suruissa: välittämisestä ja puheeksi ottamisesta, ja jatketaan näin teemallisesti itsemurhien ehkäisypäivän kampanjaa kysymällä maailman tärkein kysymys:  Mitä kuuluu?

Päivän taustavoimia ovat Mielenterveyden maailmanliitto ja Maailman terveysjärjestö WHO. Suomessa valtakunnallisen päivän viettoa on alusta alkaen koordinoinut ja tehnyt tunnetuksi MIELI Suomen Mielenterveys ry. Yli sadassa maassa vietettävästä maailman mielenterveyspäivästä on muodostunut niin yhteisöjen kuin yksityisten kansalaisten tapa muistaa henkistä hyvinvointia.

Maailman mielenterveyspäivään osallistutaan pukeutumalla vihreään, ja valaisemalla vihreällä rakennuksia ja ikkunoita. Vihreällä on symbolinen merkitys stigmaa vastaan. Kun valaiset vihreällä tai pukeudut vihreään, näytät kaikille tasa-arvoisesti vihreää valoa diagnooseista riippumatta ja olet mukana edistämässä avoimempaa keskusteluympäristöä.

Voit myös jakaa kuvia päivän teemasta Instagramissa #vihreäävaloa #kymppikymppi #mitäkuuluu .

Lisätietoa: https://mieli.fi/fi/maailman-mielenterveyspäivä-2019-vihreää-valoa

Takaisin