Ajankohtaista

Mikkelinsaarten ja Moikipään matkailua pohditaan seminaarissa Vaasan AMK:ssa

Vaasan ammattikorkeakoulu järjestää perjantaina 30.3.2007 yhdessä Metsähallituksen kanssa seminaarin, jossa pohditaan Mikkelinsaarten ja Moikipään luontoasemien hyödyntämistä matkailuliiketoiminnassa. 

Seminaari on suunnattu luontoasemien hyödyntämisestä kiinnostuneille yrityksille. Alustusten avulla pyritään saamaan osallistujien keskusteluiden pohjalta mahdollisimman kattava näkemys liiketoiminnan mahdollisuuksista. Pyrkimyksenä on luoda yhteisiä liiketoimintamalleja ja hyödyntää Mikkelinsaarten ja Moikipään luontoasemia liiketoiminnassa aiempaa paremmin.

Mikkelinsaarten ja Moikipään luontoasemat sijaitsevat Merenkurkussa. Ne ovat luotsi- tai merivartioasemia, jotka on kunnostettu matkailukäyttöön. Kummassakin kohteessa on majoitustiloja ryhmien käyttöön. Mikkelinsaarilla on kesäaikaan Metsähallituksen palkkaama opas. Kummassakin on luontopolut sekä veneilijöiden suosimat satamat ja taukopaikat, jotka tulevat myös tulevaisuudessa olemaan kaikkien käytettävissä. 
 
Merenkurkun saaristo on hyväksytty Unescon maailmanperintöluetteloon ja monet eri toimijat pyrkivätkin löytämään yhteistyömuotoja matkailukiinnostuksen herättämiseksi aluetta kohtaan.
 
Lisätietoja:
 
Yliopettaja Antti Honkanen, Vaasan ammattikorkeakoulu
Puh. 06 326 3579 / 040 029 1707, antti.honkanen@puv.fi
 

Takaisin