Ajankohtaista

Merenkurkun maailmanperintökohde vapaasti valittavina opintoina

Vaasan ammattikorkeakoulussa opiskellaan ensimmäistä kertaa tänä keväänä Merenkurkun saaristoa. Kurssin tavoitteena on antaa opiskelijalle perustiedot maailmanperintökohteista sekä tutustuttaa Vaasan saariston ainutlaatuiseen luontoon, kulttuuriin sekä elinkeinoihin. Opintojakso kuuluu ammattikorkeakoulun vapaasti valittaviin opintoihin. Opintojaksolla on vielä muutamia paikkoja vapaana.

Opiskelijat käyvät tutustumassa Merenkurkun luontokeskukseen Terranovaan sekä Raippaluodon saaristoon, missä alueesta kertoo luontopedagogi Vesa Heinonen.

Englanniksi toteutettavalle kurssille osallistuu lähinnä matkailun ja ympäristötekniikan opiskelijoita varsin monesta kulttuurista; kotimaan lisäksi osallistujat ovat Saksasta, Liettuasta, Kiinasta, Japanista ja Koreasta. Opintojakson lopuksi nuoret järjestävät seminaarin "Attractions in Kvarken", jossa he esittelevät alueen erityispiirteitä ja nähtävyyksiä.

Selkämeren ja Perämeren välissä sijaitseva Ritgrundin majakka on rakennettu vuonna 1863 ja se on Suomen suurin puumajakka. Kuva: Pia Liedes.

Lisätietoja:

Pirkko Salmo, yliopettaja (ympäristötieto)
pirkko.salmo@puv.fi
puh. 326 3657, 050 5217 114

Takaisin