Ajankohtaista

Matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijat järjestivät Kahvit ja sikarit -messut

Vaasan ammattikorkeakoulun matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijat järjestivät Kahvit ja sikarit -messut torstaina 12.10. Raastuvankatu 31 juhlasalissa.

Messut olivat oppilaiden kurssityönäyte, jonka tarkoituksena on oppia tuntemaan erilaisten sikarien ja kahvien maailmaa. Erityisesti kahvien tuntemus on ravintola-alalla nykyään erittäin tärkeää erilaisten kahvijuomien tultua entistä suosituimmiksi kansainvälisten ja suomalaisten kahvilaketjujen ansiosta.


Kansainvälisiä kahvinautintoja olivat mm. kenialainen, kolumbialainen ja etiopialainen kahvi.
Kahvinautinnon kruunasivat opiskelijoiden tekemät suussasulavat kahvileivonnaiset.


Läpäisyaineena kurssilla oli tiimityöskentely, joka jokaisen ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneen on hallittava työelämässä. Opiskelijat jakautuivat kolmeen tiimiin, joista kullakin on oma tiimijohtajansa ja vastuualueensa. Koko projekti toteutettiin opiskelijavetoisesti, jolloin opiskelijoilla oli vapaat kädet suunnittelussa ja ideoinnissa ja opettajan rooli oli havainnoida ja valvoa toteutusta.

Kurssin ja messujen käytännön toteuttamisen aikana opiskelijat ovat kokeneet niin tiimityöskentelyn karikoita kuin tekemisen iloa. Myös tietämys on syventynyt.

- Sikarien maailma on vähintäänkin yhtä kiehtova kuin viinien. Sikarien makua, aromia ja kasvatusalueita arvioidaan ja arvostetaan yhtä antaumuksellisesti kuin esimerkiksi viinirypäleitä ja viinintuottajia, kertoo opiskelija Manu Juurakko.

   

Messuilla oli mahdollisuus maistella myös tee-lajeja, mm. suklaateetä.

  

Sikarien maailma on vähintäänkin yhtä kiehtova kuin viinien.

Takaisin