Ajankohtaista

Markkinointi tutuksi lätkätytöille

Julkaistu 2013-11-06 10:20:38 EET.

Mustasaaren keskuskoulun yhdeksäsluokkalaiset Anni Hietaharju ja Jeanette Prinkkilä tutustuivat työelämään Vaasan ammattikorkeakoulussa. TET-harjoittelussa nuoret pääsevät kurkistamaan eri ammatteihin: Anni ja Jeanette seurasivat viikon ajan, mitä kuuluu muun muassa markkinointisuunnittelijan ja vahtimestarin työhön.

TET-harjoittelun aluksi Anni ja Jeanette tutustuivat markkinointisuunnittelijoihin Eliinaan ja Annaan, joilta saivat perusteellisen luennon VAMKin markkinointitempausten värikkäistä vaiheista ja viestinnän työtehtävistä. Tytöt pääsivät myös hetkeksi kokeilemaan opettajan ammattia opastamalla markkinointisuunnittelijoille, kuinka nuorten keskuudessa suuren suosion saavuttanutta kuvien jakopalvelua Instagramia käytetään.

- Oli kivaa olla oikeasti apuna, mikä toi hyvän mielen meille sekä niille, joita autoimme, Anni kertoo.

Viikon aikana Anni ja Jeanette auttoivat myös vahtimestareita kantamaan tavaroita VAMKissa juuri alkaneen jättiremontin tieltä. Suurin urakka oli kuitenkin VAMKin ja Vaasan yliopiston yhteisen Lukiopäivän valmistelu.

- Saimme tehdä opastekylttejä, kokosimme ja purimme VAMKin minimessuja ja autoimme muutenkin kaikin tavoin Lukiopäivän järjestämisessä. Olimme myös apuna oppilaitosvierailuja järjestävän Merjan kiireisissä päivissä, Jeanette summaa.

Annin ja Jeanetten mielestä parasta viikossa oli seurata aitiopaikalta suuren tapahtuman organisointia: oli mielenkiintoista oppia, kuinka monesta pienestä yksityiskohdasta 1500 lukiolaiselle tarkoitettu tapahtuma rakentuu.

- Mukavinta oli koota talkoovoimin lukiolaisille tarkoitettuja yllätyskasseja, jotka sisälsivät muun muassa esitteitä, karkkeja ja lounaslipun. Tärkeää oli, että jokainen lukiolainen sai oman kassinsa, joten välillä saatiin juosta ”kassittoman miehen” perässä, Jeanette nauraa.

Työharjoittelu täytti kaikki odotukset. Viikon aikana tytöt oppivat uutta eri aloista sekä seuraamalla ammattilaisia työssään että Lukiopäivän aikana, jolloin he pääsivät kiertelemään eri esittelypisteissä ja kuulemaan eri koulutuksista ja ammateista.

- Viikko meni nopeasti, ja oli kiva huomata, kuinka mukavaa porukkaa VAMKin henkilökuntaan kuului. VAMKin rento meininki ja opiskelijaravintolan herkulliset ruoat jättivät hyvät muistot molempien mieleen, Anni kiittelee.

www_TET_tytöt.jpg

Jääkiekkoa harrastavat Jeanette ja Anni eivät karttaneet raskaitakaan hommia. Tytöt olivat korvaamaton apu Lukiopäivän järjestelyissä, johon kuului muun muassa minimessujen rakentaminen.

 

Takaisin