Ajankohtaista

Mara Yritysklinikka tutuksi Pohjanmaan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisyrityksille vuodesta 2003

Tässä Klinikassa ei käytetä valkoisia takkeja eikä viedä ketään tiputukseen! Vaasan ammattikorkeakoulu perusti yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa Mara Yritysklinikan elokuussa 2003. Hanke saa rahoitusta ESR -rakennerahaston Tavoite 3 -ohjelmasta. Rahoittajana toimii Länsi-Suomen Lääninhallitus. Mara Yritysklinikka on hanke, joka tarjoaa matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksille kehittämis-, koulutus- ja asiantuntijapalveluja sekä tuottaa uutta tutkimustietoa yritysten käyttöön. Toteuttajina ovat ammattikorkeakoulujen asiantuntijat ja opiskelijat sekä tarvittaessa muiden organisaatioiden asiantuntijat. Mara Yritysklinikan avaimella yritys saa markkinointisuunnitelman, liiketoimintasuunnitelman, ruokatuotteen kehityksen jne.

    

Opiskelijat toteuttivat Mara-projektin Vaasan Nuorkauppakamarin Pohjoiskonferenssin rapujuhlissa (syksy 2005).


Restonomiosaaminen

Tähän asti Vaasan Mara Yritysklinikka-projektiin Pohjanmaalla on osallistunut 34 yritystä ja yhdistystä. Projekteja on ollut toteuttamassa 180 opiskelijaa ja 11 opettajaa Vaasan ammattikorkeakoulusta. Yrityksille on tehty 8 liiketoimintasuunnitelmaa, 8 asiakastyytyväisyystutkimusta, 7 markkinointisuunnitelmaa ja useita toimintaympäristön kartoituksia ja kilpailija-analyysejä. Ravitsemisyrityksille on tehty mm. tuote-esittelyjä, ruokatuotteen kehitystä, menujen suunnittelua sekä asiakaskartoituksia uuden liiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi 6 opiskelijaa on löytänyt opinnäytetyöaiheensa Mara Yritysklinikan toimeksiannoista.

Pohjanmaan alueella on tehty tiivistä yhteistyötä matkailualan organisaatioiden ja muiden toimijoiden kanssa. Haluamme Mara Yritysklinikassa edistää myös ammattikorkeakoulumme yksiköiden yhteistyötä. On viisasta delegoida tehtäviä, kun ammattikorkeakoulustamme löytyy monipuolisesti eri alojen osaamista. Tällä hetkellä tietojenkäsittelyn opiskelijat kehittävät asiakasyrityksemme kotisivuja.

Opiskelijat tekevät hankeharjoituskurssilla toimintaympäristön analyysiä Matkailukeskus Hunurijärvelle Alahärmässä (syksy 2005).

Yrityselämän tarpeet

Opiskelijat ja asiantuntijat ovat tyytyväisiä, kun kurssityöt ovat oikeasta yrityselämästä, ja toimeksiannot ovat tarvelähtöisiä. Nyt on viimeinen Mara-projektin toimintakausi menossa, projekti loppuu 31.12.2005. Projektin tavoitteena on luoda toimintamalli, jota voidaan käyttää myös muissa ammattikorkeakoulun yksiköissä. Toivottavasti menestyksekkäästi alkanut yritysyhteistyö jatkuu tulevaisuudessa, ja Vaasan ammattikorkeakouluun saadaan jatkossakin toimiva Yritysklinikka, joka vastaa alueen yrityselämän tarpeisiin.
Katso: http://www.marayritysklinikka.fi

Lisätietoja
Projektikoordinaattori Annika Torniainen annika.torniainen@puv.fi
Puh. 06 326 3065, gsm 040 831 4420
Osoite: Mara Yritysklinikka, Tutkimus ja palvelut, Raastuvankatu 29, 65100 Vaasa.

                             

Takaisin