Ajankohtaista

Lukiopäivä tuo yli 2000 lukiolaista Palosaaren kampukselle

Julkaistu 2015-10-05 11:40:15 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) ja Vaasan yliopiston (VY) järjestämä jokasyksyinen Lukiopäivä kerää jälleen ennätysmäärän osanottajia.

Aika: torstai 8.10.2015 klo 9.30 - 15.00
Paikka: Palosaaren kampusalue

Tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään on tänä vuonna ilmoittautunut yli 2100 vierasta. Ryhmiä saapuu yhteensä 38 lukiosta muun muassa Kokkolasta, Merikarvialta, Seinäjoelta, Porista sekä Järviseudun alueelta.

Lukiopäivässä esitellään korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merikampusta nuoria kiinnostavalla tavalla. Tarjolla on koulutusesittelyjä, näyteluentoja ja minimessuja. Tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa on lukuisia toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee esimerkiksi tutustumaan NAO-humanoidirobotteihin, polkemaan energiaa sähköpyörällä, ohjaamaan teollisuusrobottia tai ihmettelemään 3D-tulostuksen mahdollisuuksia. Lisäksi Lukiopäivässä ovat esillä Vaasan monipuoliset urheilu- ja harrastusmahdollisuudet. Lukiopäivän koko ohjelma liitteenä (pdf).

Aloitustilaisuudessa rehtorit Jari Kuusisto (VY) ja Tauno Kekäle (VAMK) tervehtivät lukiolaisia, lisäksi ylioppilasteatteri Ramppi esittelee vaasalaista opiskelijaelämää. Aloitustilaisuuden jälkeen opiskelijat voivat kiertää vapaasti kampuksen eri esittelypisteillä ja näyteluennoilla. Myös lukioiden opinto-ohjaajat voivat tavata toisiaan OPO-kahvilassa ja kuulla järjestäjien ajankohtaisia kuulumisia korkeakoulukentältä.

Lisätietoja:

merja.salomaki-jurkka@vamk.fi

Takaisin