Ajankohtaista

Lukiolaiset kansoittavat Palosaaren kampuksen torstaina 13.10.

Julkaistu 2011-10-06 13:10:46 EEST.

Vaasan yliopisto ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK järjestävät vuosittaisen yhteisen info- ja tutustumispäivän Pohjanmaan maakuntien lukiolaisille torstaina 13.10.

Lukiopäivä esittelee korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla. Tarjolla on koulutusesittelyjä, tietoiskuja ja minimessuja. Tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa on lukuisia toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee esimerkiksi näkemään jalkapallorobotteja, ohjaamaan teollisuusrobottia tai huutamaan äänensä käheäksi melunmittauslaboratoriossa. Technobothnian kierroskartta (pdf).

Vieraita on tulossa ennätykselliset lähes 1100. Ryhmiä oppilaitoksista päivään saapuu yhteensä 24 lukiosta muun muassa Kokkolasta, Pietarsaaresta, sekä Järviseudun alueelta.

Vieraita tervehtivät rehtorit Matti Jakobsson (VY) ja Tauno Kekäle (VAMK). Ylioppilasteatteri Ramppi esittelee pilke silmässä Vaasaa opiskelijakaupunkina. Tämän jälkeen oppilailla on vapaa pääsy kampuksella koko päivän ajan tarjolla olevaan ohjelmaan. OPO-kahvilassa opinto-ohjaajat voivat päivän tuoksinassa lepuuttaa jalkojaan, tavata toisiaan ja kuulla järjestäjien ajankohtaisia kuulumisia korkeakoulukentältä.

Lukiopäivän ohjelma.

Takaisin