Ajankohtaista

Liiketalouden osasto tarjosi yrittäjille aamukahvit

Julkaistu 2012-04-12 14:43:20 EEST.

aamukahvit_1.jpg

Vaasan ammattikorkeakoulussa juotiin jälleen perinteiset aamukahvit yrittäjien ja muiden yhteistyötahojen kanssa keskiviikkona 11.4. Tapahtuman tarkoituksena on saattaa yhteistyötahot samaan pöytään, kasvokkain toistensa kanssa. Tällä tavalla voidaan luoda uusia kontakteja ja tehostaa jo olemassa olevia hyviä käytänteitä. Myös mielessä olevat kysymykset saivat heti vastauksen paikalla olevilta opettajilta.

Tilaisuuden avasi rehtori Tauno Kekäle, joka toi esille kaikkien tahojen merkityksen ammattikorkeakoulumme ”eloonjäämistaistelussa”. Rehtorin puheenvuoron jälkeen liiketalouden osastonjohtaja Maj-Lis Backman kertoi yleisesti osaston toiminnasta ja ilmaisi syvän murheensa ja huolensa ruotsinkielisen koulutuksen lakkauttamisesta. Lehtori, harjoittelukoordinaattori Marianne Waltermann pyrki puheenvuorossaan kertomaan yrittäjille mahdollisuudesta toimia yhteistyössä Liiketalous-osaston kanssa harjoittelun muodossa. Waltermann oli myös pahoillaan ministeriön päätöksestä, mutta tähdensi, että kriisiin sisältyy mahdollisuus; siihen ei pidä jäädä makaamaan vaan on katsottava eteenpäin ja toimittava yhdessä mahdollisimman hyvän tulevaisuuden puolesta.

Liiketalouden osasto on onnistunut mainiosti työelämäyhteyksien luomisessa. Tämän vahvisti paikalla ollut yrittäjäjoukko, joista lähes jokainen kertoi yrityksensä käyttäneen Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoita eri tehtävissä yrityksissään. Harjoittelijatarjontaamme oli käyttänyt lähes jokainen paikalla ollut.

aamukahvit_2.jpg

Teksti: Marianne Waltermann
Kuvat: Vesa Sirén

Takaisin